פרייד רייס עשיר בחלבון עם טופו וירקות | השף הלבן

פרייד רייס עשיר בחלבון עם טופו וירקות

נשאר לכם סיר אורז במקרר? מעולה! בואו להכין איתו פרייד רייס עשיר בירקות וחלבון שמכינים בסיר אחד וכמה דקות בלבד. מנה מושלמת לארוחת צהריים קלילה ומלאה בחלבון

מאת: בת שי עוז
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: בועז לביא עיצוב: קרן ברק

המרכיבים ל3 מנות:

  • 1 חבילה (300 גרם) טופו "תנובה ALTERNATIVE" בטעם טבעי
למרינדה:
  • ½ כוס רוטב סויה
  • 3 כפות מייפל טבעי
  • 1 כפית צ׳ילי יבש גרוס או כפית צ׳ילי טרי קצוץ
  • 1 שן שום כתושה
לאורז והירקות:
  • 2-3 כוסות אורז מבושל ("אורז של אתמול")
  • 3 כפות שמן
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 כף ג׳ינג׳ר טרי קצוץ דק
  • גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • 1 כוס אפונה קפואה "סנפרוסט"
  • חבילת פטריות שיטיאקי פרוסות לרצועות
  • 1/2 כוס גרגירי תירס
  • מלח פלפל לפי טעם
  • פלפל צ׳ילי טרי פרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    עוטפים את הטופו בנייר סופג ולוחצים קלות, על מנת לספוח ממנו את הנוזלים המיותרים ולסייע לו לספוג את הטעמים באופן טוב ומהיר יותר.

  • 02.

    חותכים את קוביית הטופו לקוביות קטנות.

  • 03.

    מערבבים את מרכיבי המרינדה בקערה ומשרים בה את קוביות הטופו לרבע שעה לפחות.

  • 04.

    מחממים שמן בווק או מחבת גדולה מאוד. כשהשמן חם, מוסיפים למחבת שום, ג'ינג'ר, ירקות ומעט בצל ירוק. מערבבים ומוסיפים את קוביות הטופו ונוזלי המרינדה, מערבבים היטב ומוסיפים את האורז.

  • 05.

    מטגנים את תכולת המחבת כשתי דקות, מסירים מהאש ומהעבירים לכלי ההגשה. מפזרים את יתרת הבצל הירוק מעל המנה ומגישים. בתיאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(48)