סירות חסה-טופו של בת-שי
בת שי סידרה לכם מתכון לחסות פריכות במילוי טופו מפורק עם טעמים אסייאתים בועטים. ארוחת צהריים בריאה וטעימה שנשמח לאכול כל יום!
המרכיבים ל8-10 סירות חסה-טופו:
- חבילת טופו אלטרנטיב טבעי
- 1 כוס פטריות קצוצות לקוביות
- 3/4 כוס גזר מגורר דק
- 1 בצל בינוני קצוץ לקוביות קטנות
- 1 כפית ג׳ינג׳ר מגורר
- 2 שיני שום כתושות
- פתיתי צ׳ילי לאוהבי החריף
- 3 כפות שמן
- 4-5 כפות רוטב סויה
- 1 כפית שמן שומשום
- לבבות חסה
- עלי כוסברה
- נענע
- צ׳ילי קצוץ
- מיץ מלימון שלם
- 4 כפות רוטב דגים (לאופציה טבעונית 3 כפות סויה וכף חומץ אורז)
- 2 כפות סוכר חום
- שן שום כתושה
- צ׳ילי קצוץ לפי מידת חריפות רצויה
הוראות הכנה:
-
01.
נתחיל בטיגון הבצל עם השמן, ובנתיים נקצוץ את הפטריות, ונגרד את הגזר בפומפייה.
-
02.
את הטופו ננער היטב מהנוזלים ונייבש בלחיצות עם נייר סופג עד לייבוש.
-
03.
נפורר היטב את הטופו עם הידיים וכשהבצל שזוף, נגביר לאש בינונית ונוסיף למחבת את הטופו והירקות יחד עם השום, הג׳ינג׳ר, שמן השומשום, הסויה ופתיתי הצ׳ילי. נטגן בין 5 ל7 דקות ונערבב מידי פעם.
טיימר מופעל
-
04.
נטעם, נתקן תיבול בהתאם, נוריד מהאש, ונחכה לצינון קל.
-
05.
נאחד את כל חומרי הרוטב בקערית ונשלח ל20 שניות במיקרוגל, על מנת שהסוכר יימס.
-
06.
נמלא את סירות החסה במלית הטופו שלנו, נפזר בנדיבות כוסברה, נענע וצ׳ילי למי שאוהב חריף, וזהו!
-
07.
כל מה שנותר הוא לטבול את הסירה ברוטב ולהיות המומים שמדובר בטופו בכלל! בתאבון