סירות חסה-טופו של בת-שי | השף הלבן

סירות חסה-טופו של בת-שי

בת שי סידרה לכם מתכון לחסות פריכות במילוי טופו מפורק עם טעמים אסייאתים בועטים. ארוחת צהריים בריאה וטעימה שנשמח לאכול כל יום!

מאת: בת שי עוז
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סירות חסה-טופו של בת-שי
צילום: בת-שי עוז עיצוב: בת-שי עוז

המרכיבים ל8-10 סירות חסה-טופו:

רכיבים
  • חבילת טופו אלטרנטיב טבעי
  • 1 כוס פטריות קצוצות לקוביות
  • 3/4 כוס גזר מגורר דק
  • 1 בצל בינוני קצוץ לקוביות קטנות
  • 1 כפית ג׳ינג׳ר מגורר
  • 2 שיני שום כתושות
  • פתיתי צ׳ילי לאוהבי החריף
  • 3 כפות שמן
  • 4-5 כפות רוטב סויה
  • 1 כפית שמן שומשום
להגשה
  • לבבות חסה
  • עלי כוסברה
  • נענע
  • צ׳ילי קצוץ
לרוטב
  • מיץ מלימון שלם
  • 4 כפות רוטב דגים (לאופציה טבעונית 3 כפות סויה וכף חומץ אורז)
  • 2 כפות סוכר חום
  • שן שום כתושה
  • צ׳ילי קצוץ לפי מידת חריפות רצויה

הוראות הכנה:

  • 01.

    נתחיל בטיגון הבצל עם השמן, ובנתיים נקצוץ את הפטריות, ונגרד את הגזר בפומפייה.

  • 02.

    את הטופו ננער היטב מהנוזלים ונייבש בלחיצות עם נייר סופג עד לייבוש.

  • 03.

    נפורר היטב את הטופו עם הידיים וכשהבצל שזוף, נגביר לאש בינונית ונוסיף למחבת את הטופו והירקות יחד עם השום, הג׳ינג׳ר, שמן השומשום, הסויה ופתיתי הצ׳ילי. נטגן בין 5 ל7 דקות ונערבב מידי פעם.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 04.

    נטעם, נתקן תיבול בהתאם, נוריד מהאש, ונחכה לצינון קל.

  • 05.

    נאחד את כל חומרי הרוטב בקערית ונשלח ל20 שניות במיקרוגל, על מנת שהסוכר יימס.

  • 06.

    נמלא את סירות החסה במלית הטופו שלנו, נפזר בנדיבות כוסברה, נענע וצ׳ילי למי שאוהב חריף, וזהו!

  • 07.

    כל מה שנותר הוא לטבול את הסירה ברוטב ולהיות המומים שמדובר בטופו בכלל! בתאבון

הכנת? כאן מדרגים
(6)