כוסות טאקו טבעוניות עם טופו בסגנון מקסיקני – מנה מדליקה ומיוחדת
ארוחה מקסיקנית טבעונית קוצרת מחמאות! ככה תכינו את המנה שתגנוב את ההצגה בארוחה – כוסות טאקו מדליקות ממולאות בטופו וירקות
המרכיבים ל3:
- 3 טורטיות קטנות מוכנות
- 3 כפיות שמן
- 2 כפות שמן
- 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
- 2-3 שיני שום, קצוצות
- 300 גרם (1 חבילה) טופו פיקנטי "תנובה"
- 1 כוס תירס משומר, מסונן
- 1 כוס חומוס משומר, מסונן
- 12 עגבניות שרי צבעוניות, חצויות
- 2 כפות מיץ לימון
- 1/4 כפית מלח
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
- 2-3 כפות עלי כוסברה קצוצים
- מניפות אבוקדו
- 1 גביע מעדן סויה BIO בטעם טבעי "תנובה"
- כוסברה
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את כוסות הטאקו: מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
02.
משמנים קלות קערות שמתאימות לתנור ומסדרים בתוכן את הטורטיות. אופים כ-10-12 דקות, או עד שהטורטיות מזהיבות ומתייצבות לכדי צורת קערה.
טיימר מופעל
-
03.
מכינים את המלית: מסננים את הטופו, מייבשים בעזרת מגבות נייר וחותכים לקוביות בינוניות.
-
04.
מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה. מוסיפים את קוביות הטופו וממשיכים לטגן תוך ערבוב, עד שהטופו מתחיל טיפה להזהיב.
-
05.
מוסיפים את התירס, החומוס ועגבניות השרי וממשיכים להקפיץ עוד כמה דקות. מתבלים, מוסיפים את הכוסברה, מערבבים ומכבים את הלהבה.
-
06.
מרכיבים את הטאקו: ממלאים את כוסות הטאקו במלית, מסדרים מעל מניפות אבוקדו, כמה כפיות מעדן סויה, מפזרים את הכוסברה ומגישים.