המבורגר שעועית אדומה וטופו | השף הלבן

המבורגר שעועית אדומה וטופו

"המבורגרים" טבעוניים טעימים, עשירים בחלבון ובטעם, שאפשר להגיש בלחמנייה או בצלחת. תענוג.

מאת: דנית סלומון
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
המבורגר שעועית אדומה וטופו
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל16 יחידות:

  • 2 כוסות (300 גרם) שעועית אדומה מוקפאת "סנפרוסט"
  • 150 גרם טופו תנובה" בטעם טבעי, מגורר גס
  • 1 כוס בצל ספרדי או בצל ירוק קצוץ דק
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 5 כפות חמאת בוטנים
  • ½ פלפלון אדום חריף (רגיל, לא צ'ילי) קצוץ דק או מגורר
  • ½ פלפלון ירוק חריף קצוץ דק או מגורר
  • 1 כף זנגביל טרי מגורר
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף חומץ
  • 1 כפית סוכר
  • מלח ופלפל
  • לציפוי:
  • ⅓ כוס פירורי פנקו או פירורי לחם אחרים מהסוג הגס יותר
  • 3 כפות גרגרי שומשום
  • שמן זית (רצוי במכל ריסוס)

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את השעועית בסיר קטן, מכסים במים רותחים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 10 דקות. מסננים את השעועית, ושומרים מעט מנוזלי הבישול. מעבירים את השעועית ו־3-2 כפות מהנוזלים השמורים לקערה, ומועכים במועך תפוחי אדמה למחית גושית.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות בחום עליון־תחתון). מרפדים את תבנית התנור הגדולה בנייר אפייה, ומשמנים אותו בנדיבות בשמן זית

  • 03.

    מוסיפים לשעועית את כל שאר המצרכים, ומתבלים במלח ובפלפל. לשים לתערובת דביקה. מחלקים את התערובת ל־16 חלקים שווים בגודלם, וצרים מכל חלק כדור.

  • 04.

    מערבבים את פירורי הפנקו עם השומשום בצלחת עמוקה, ומתבלים את התערובת במעט מלח. טובלים כל כדור בתערובת, ומשטחים אותו בין כפות הידיים ל"המבורגר" בקוטר 7 ס"מ - מהדקים אל ההמבורגר עוד מתערובת הפירורים בזמן ההשטחה, כדי לצפות אותו מכל עבריו.

  • 05.

    מסדרים את ההמבורגרים בתבנית, ומרססים את חלקם העליון בשמן זית נוסף (אם אין בקבוק או מכל ריסוס, מברישים במברשת טבולה בשמן זית). אופים במשך 25 דקות בשליש העליון של התנור, עד שההמבורגרים מזהיבים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 06.

    מניחים להמבורגרים להצטנן מעט ולהתייצב לפני שמרימים אותם מהתבנית בכף טיגון או במרית רחבה, ומעבירים ללחמנייה או לצלחת. ההמבורגרים במיטבם כשהם פושרים (כשהם לוהטים, החום מכסה על הטעמים).הערה: להמבורגרים מרקם עדין. כדי להבטיח שלא יתפרקו, מרימים אותם בכף טיגון או במרית רחבה ולא במזלג

הכנת? כאן מדרגים
(0)