מתכון קבב דג ברוטב נענע ויוגורט | השף הלבן

קבב דג ברוטב נענע ויוגורט

מתכון קבב דג מיוחד וטעים – חלבי.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קבב דג ברוטב נענע ויוגורט

המרכיבים ל6 מנות:

  • 1 ק"ג פילה דג נקי מעצמות. אפשר להשתמש בדג באס, לוקוס, סלמון, אנטיאס או מוסר ים
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1 ביצה
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 1 פלפל צ’ילי אדום קצוץ
  • 20 זיתים שחורים קצוצים
  • 40 גרם חמאת תנובה מרוככת
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
  • 18 מקלות קינמון עבים וארוכים מושרים במים
החומרים לרוטב
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 צרור נענע
  • 1 כף מיץ לימון
  • 2 שיני שום
  • 1 פלפל צי’לי ירוק קצוץ
  • מלח לפי הטעם
  • 2 גביעי שלי יוגורט
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות צנוברים קלויים

הוראות הכנה:

  • 01.

    קוצצים את הדגים בעזרת סכין חדה.

  • 02.

    מוסיפים את כל חומרי הקבב ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 03.

    מעצבים קבב על מקלות קינמון. צולים בתנור, שחומם מראש לטמפ’ של 200 מעלות, כ-10 דקות, בתבנית עם נייר פרגמנט משומן.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    מעבדים במעבד מזון שמן זית, עלי נענע, מיץ לימון, שום, צי’לי ומלח עד לקבלת ממרח ירוק. מוסיפים את היוגורט, מערבבים, טועמים ומשפרים את התיבול לפי הטעם.

  • 05.

    מסדרים בכל צלחת 3 יחידות קבב, יוצקים עליהן את הרוטב ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה וצנוברים. טיפ: הקינמון מוסיף לדג ארומה נהדרת. אפשר לשפד את הקבב גם על ענפי רוזמרין או לא לשפדם בכלל.  

הכנת? כאן מדרגים
(168)