קבב דג ברוטב נענע ויוגורט
מתכון קבב דג מיוחד וטעים – חלבי.
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל6 מנות:
- 1 ק"ג פילה דג נקי מעצמות. אפשר להשתמש בדג באס, לוקוס, סלמון, אנטיאס או מוסר ים
- 1 בצל קצוץ
- 3 שיני שום כתושות
- 1 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
- 1 ביצה
- 1 כוס פירורי לחם
- 1 פלפל צ’ילי אדום קצוץ
- 20 זיתים שחורים קצוצים
- 40 גרם חמאת תנובה מרוככת
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
- 18 מקלות קינמון עבים וארוכים מושרים במים
החומרים לרוטב
- 3 כפות שמן זית
- 1 צרור נענע
- 1 כף מיץ לימון
- 2 שיני שום
- 1 פלפל צי’לי ירוק קצוץ
- מלח לפי הטעם
- 2 גביעי שלי יוגורט
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות צנוברים קלויים
הוראות הכנה:
-
01.
קוצצים את הדגים בעזרת סכין חדה.
-
02.
מוסיפים את כל חומרי הקבב ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
03.
מעצבים קבב על מקלות קינמון. צולים בתנור, שחומם מראש לטמפ’ של 200 מעלות, כ-10 דקות, בתבנית עם נייר פרגמנט משומן.
טיימר מופעל
-
04.
מעבדים במעבד מזון שמן זית, עלי נענע, מיץ לימון, שום, צי’לי ומלח עד לקבלת ממרח ירוק. מוסיפים את היוגורט, מערבבים, טועמים ומשפרים את התיבול לפי הטעם.
-
05.
מסדרים בכל צלחת 3 יחידות קבב, יוצקים עליהן את הרוטב ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה וצנוברים. טיפ: הקינמון מוסיף לדג ארומה נהדרת. אפשר לשפד את הקבב גם על ענפי רוזמרין או לא לשפדם בכלל.
הכנת? כאן מדרגים