מתכון פילה דניס צלוי על מצע תפוח אדמה | השף הלבן

פילה דניס צלוי על מצע תפוח אדמה

מנה קלאסית לארוחת ערב מושלמת

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פילה דניס צלוי על מצע תפוח אדמה

המרכיבים ל2 מנות:

  • 4 יחידות פילה דג דניס
  • 6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
  • 6 כפות דבש
  • 2 כפות זנגביל טרי מגורר
  • 1 מכל שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
  • 50 גרם חמאת תנובה לרוטב
לפילה
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • קורט מלח
  • מיץ מלימון סחוט

הוראות הכנה:

  • 01.

     פורסים את תפוחי האדמה לאורכם. מכניסים אותם לסיר עם מים ומבשלים עד שהם מתרככים מעט (לא לערבב במשך הבישול או לדקור יותר מדי). מוציאים אותם מהמים ומצננים.

  • 02.

     מפזרים מעל פילה הדניס את שמן הזית, הפלפל השחור, המלח ו-2 כפות הדבש ומניחים בצד למשך 15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

     מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית אפייה ומעליהם יוצקים 2 כפות דבש, מעט מיץ לימון, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ואופים עד קבלת צבע זהוב.

  • 04.

     מניחים את הדגים על רשת אפייה כאשר העור שמשומן בשמן זית מונח כלפי מטה. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

     מעבירים את הדגים לכלי הגשה, נועצים מזלג בחמאה ומושחים את הדגים בחמאה לפני ההגשה. להכנת הרוטב לדגים:

  • 06.

     מחממים במחבת עמוקה 50 גרם חמאה.

  • 07.

     מוסיפים לחמאה את הזנגביל, 2 כפות הדבש והשמנת. מנמיכים לאש קטנה ומוסיפים את הסוכר, המלח ומעט מיץ לימון. מצמצמים את הרוטב. אופן הגשה: מניחים במרכז כל צלחת מספר פרוסות תפוחי אדמה. מעליהן מניחים 2 יחידות פילה דניס, ויוצקים את הרוטב על הפילה.

הכנת? כאן מדרגים
(115)