פילה דניס צלוי על מצע תפוח אדמה
מנה קלאסית לארוחת ערב מושלמת
המרכיבים ל2 מנות:
- 4 יחידות פילה דג דניס
- 6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
- 6 כפות דבש
- 2 כפות זנגביל טרי מגורר
- 1 מכל שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
- 50 גרם חמאת תנובה לרוטב
- 50 גרם חמאת תנובה
- 4 כפות שמן זית
- 1 כף פלפל שחור גרוס
- קורט מלח
- מיץ מלימון סחוט
הוראות הכנה:
-
01.
פורסים את תפוחי האדמה לאורכם. מכניסים אותם לסיר עם מים ומבשלים עד שהם מתרככים מעט (לא לערבב במשך הבישול או לדקור יותר מדי). מוציאים אותם מהמים ומצננים.
-
02.
מפזרים מעל פילה הדניס את שמן הזית, הפלפל השחור, המלח ו-2 כפות הדבש ומניחים בצד למשך 15 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית אפייה ומעליהם יוצקים 2 כפות דבש, מעט מיץ לימון, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ואופים עד קבלת צבע זהוב.
-
04.
מניחים את הדגים על רשת אפייה כאשר העור שמשומן בשמן זית מונח כלפי מטה. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 15 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מעבירים את הדגים לכלי הגשה, נועצים מזלג בחמאה ומושחים את הדגים בחמאה לפני ההגשה. להכנת הרוטב לדגים:
-
06.
מחממים במחבת עמוקה 50 גרם חמאה.
-
07.
מוסיפים לחמאה את הזנגביל, 2 כפות הדבש והשמנת. מנמיכים לאש קטנה ומוסיפים את הסוכר, המלח ומעט מיץ לימון. מצמצמים את הרוטב. אופן הגשה: מניחים במרכז כל צלחת מספר פרוסות תפוחי אדמה. מעליהן מניחים 2 יחידות פילה דניס, ויוצקים את הרוטב על הפילה.