סלמון עטוף קדאיף ברוטב הדרים
מתכון של רון יוחננוב לדג סלמון עטוף בשערות קדאיף וגבינת גרנה פדנו ברוטב הדרים מרענן. מתכון מפתיע ומיוחד לדג סלמון לארוחת השבועות
המרכיבים ל6:
- 1 חבילת שערות קדאיף
- 100 גרם חמאת תנובה מומסת או 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כוס (50 גרם) פרמזן קולקשן מגוררת
- 1 שן שום מגוררת
- 2 כפות עשבי תיבול (מרווה, טימין, בזיליקום) קצוצים
- 1 כף אבקת סוכר
- 6 נתחים (כ-800 גרם) פילה סלמון של דגי תנובה, ללא העור
- מלח, פלפל שחור
- 5 כפות (50 מ"ל) מיץ תפוזים
- 5 כפות (50 מ"ל) מיץ לימון
- 1 שן שום כתושה
- 1 כף צ'ילי חריף, קצוץ דק
- 50 גרם חמאת תנובה
- מלח, פלפל
- 1 גביע (200 גרם) שמנת של פעם 27% תנובה
- 1/2 כוס (50 גרם) פיסטוקים קלויים, קצוצים דק
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
02.
מתבלים את נתחי הדג במלח ובפלפל שחור.
-
03.
מערבבים בקערה שערות קדאיף עם חמאה או שמן. מוסיפים גבינה, שום, עשבי תיבול וסוכר.
-
04.
מחלקים את שערות הקדאיף ל-6 ופורסים כל קבוצת שערות לאורכן על משטח העבודה. מניחים בקצה כל קבוצת שערות נתח של דג, מגלגלים לכיסוי מרכז הדג ומעבירים לתבנית. אופים 8-12 דקות עד שהשערות מזהיבות והדג אפוי במידת העשייה הרצויה.
טיימר מופעל
-
05.
הרוטב: שמים בסיר קטן מיץ תפוזים, מיץ לימון, שום וצ'ילי ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מוסיפים את החמאה וטורפים במטרפה עד לקבלת רוטב סמיך.
-
06.
מעבירים את הסלמון לצלחת הגשה, מניחים כפית שמנת חמוצה על כל נתח, בוזקים פיסטוק, יוצקים מהרוטב החם ומגישים.