סלמון עטוף קדאיף ברוטב הדרים – מנה מקורית ומרשימה | השף הלבן

סלמון עטוף קדאיף ברוטב הדרים

מתכון של רון יוחננוב לדג סלמון עטוף בשערות קדאיף וגבינת גרנה פדנו ברוטב הדרים מרענן. מתכון מפתיע ומיוחד לדג סלמון לארוחת השבועות

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סלמון עטוף קדאיף ברוטב הדרים
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל6:

לדג:
  • 1 חבילת שערות קדאיף
  • 100 גרם חמאת תנובה מומסת או 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס (50 גרם) פרמזן קולקשן מגוררת
  • 1 שן שום מגוררת
  • 2 כפות עשבי תיבול (מרווה, טימין, בזיליקום) קצוצים
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 6 נתחים (כ-800 גרם) פילה סלמון של דגי תנובה, ללא העור
  • מלח, פלפל שחור
לרוטב:
  • 5 כפות (50 מ"ל) מיץ תפוזים
  • 5 כפות (50 מ"ל) מיץ לימון
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כף צ'ילי חריף, קצוץ דק
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • מלח, פלפל
להגשה:
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת של פעם 27% תנובה
  • 1/2 כוס (50 גרם) פיסטוקים קלויים, קצוצים דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

      מתבלים את נתחי הדג במלח ובפלפל שחור.

  • 03.

    מערבבים בקערה שערות קדאיף עם חמאה או שמן. מוסיפים גבינה, שום, עשבי תיבול וסוכר.

  • 04.

    מחלקים את שערות הקדאיף ל-6 ופורסים כל קבוצת שערות לאורכן על משטח העבודה. מניחים בקצה כל קבוצת שערות נתח של דג, מגלגלים לכיסוי מרכז הדג ומעבירים לתבנית. אופים 8-12 דקות עד שהשערות מזהיבות והדג אפוי במידת העשייה הרצויה.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 05.

    הרוטב: שמים בסיר קטן מיץ תפוזים, מיץ לימון, שום וצ'ילי ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מוסיפים את החמאה וטורפים במטרפה עד לקבלת רוטב סמיך.

  • 06.

    מעבירים את הסלמון לצלחת הגשה, מניחים כפית שמנת חמוצה על כל נתח, בוזקים פיסטוק, יוצקים מהרוטב החם ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(13)