סלמון וולינגטון חגיגי
החגים מתקרבים? האורחים כבר בדרך? קבלו מתכון חגיגי בהשראת הביף וולינגטון המפורסם: בגרסה שלנו, נתח סלמון עטוף בעלי תרד ומחליף את מילוי הבשר הקלאסי

המרכיבים ל מאפה אחד:
- 1/2 בצק עלים מרודד "מעדנות" מופשר על פי הוראות היצרן
- 1 פילה סלמון "דגי תנובה" מופשר על פי ההוראות שעל האריזה
- 6 כפות ממרח עגבניות מיובשות
- 3 כוסות עלי תרד ניו זילנדי
- 1 ביצה טרופה
- שומשום
- קצח
- מלח גס
- סלט ירוק
הוראות הכנה:
-
01.
פורסים את בצק העלים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
-
02.
מסדרים במרכז הבצק לאורכו עלי תרד כך שירפדו את התחתית של הדג
-
03.
מורידים את העור מפילה הסלמון
-
04.
מורחים על צד אחד של נתח סלמון 3 כפות עגבניות מיובשות ומניחים על שכבת התרד
-
05.
מורחים על חלקו העליון של נתח הסלמון 3 כפות ממרח עגבניות מיובשות ומסדרים מעל את יתרת כמות עלי התרד
-
06.
חורצים רצועות ברוחב 2 ס"מ לאורך הבצק משני הצדדים ומצליבים כל 2 רצועות באלכסון מעל הדג. חוזרים על הפעולה עד שהדג מכוסה
-
07.
מברישים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים מלח גס, שומשום וקצח.
-
08.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 30 דקות עד להזהבה.
טיימר מופעל
-
09.
מגישים לצד סלט ירוק. בתאבון!