סלמון ברוטב בזיליקום ומנגולד
פילה סלמון עם עשבי תיבול וגבינת כנען. לארוחות ערב מפוארות עם טעמים מפתיעים
המרכיבים ל4 מנות:
- 4 מנות סטייק סלמון
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- שמן זית
- מיץ מלימון טרי
- 1 בצל סגול בינוני קצוץ
- 2 כפות + 1/3 כוס יין לבן
- 1 כפית שום כתוש
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 8 עלי בזיליקום קצוצים
- 2 כוסות עלי מנגולד, קצוץ גס
- פלפל לבן
- גבינת כנען מסדרת השף הלבן
הוראות הכנה:
-
01.
מפזרים משני צידי סטייק הסלמון מעט מלח ופלפל שחור גרוס. יוצקים מעט שמן זית על הסלמון ומעט מיץ מלימון טרי.
-
02.
משרים ל-15-20 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
-
04.
מחממים 4 כפות שמן זית במחבת כבדה או במחבת פסים וצולים את הדג משני צידיו-כ-3 דקות מכל צד, חצי צליה. מניחים בצלחת בצד.
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים עוד 2 ככפות שמן זית למחבת ומטגנים את הבצל הסגול הקצוץ כ-3 דקות. מוסיפים 2 כפות יין לבן וממשיכים לצלות למשך שתי דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
06.
מוסיפים את השום הכתוש, 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה, עלי בזיליקום קצוצים ואת עלי המנגולד הקצוצים, 2 קורט מלח, מעט פלפל לבן ומיץ מחצי לימון.
-
07.
מאדים עם 1/3 כוס יין לבן ומוסיפים מעל את הדגים. יוצקים סביב חצי כוס מים חמים.
-
08.
מכסים ומעבירים לתנור חם למשך 15 דקות.
טיימר מופעל
-
09.
לאחר 15 דקות, מסירים את הכיסוי, מפזרים מעל גבינת כנען מפוררת בנדיבות, מחזירים לתנור כדי שהגבינה תתרכך מעט, מוציאים ומגישים חם.
טיימר מופעל