סלמון ברוטב בזיליקום ומנגולד – ארוחת ערב מפוארת | השף הלבן

סלמון ברוטב בזיליקום ומנגולד

פילה סלמון עם עשבי תיבול וגבינת כנען. לארוחות ערב מפוארות עם טעמים מפתיעים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סלמון ברוטב בזיליקום ומנגולד

המרכיבים ל4 מנות:

  • 4 מנות סטייק סלמון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן זית
  • מיץ מלימון טרי
  • 1 בצל סגול בינוני קצוץ
  • 2 כפות + 1/3 כוס יין לבן
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 8 עלי בזיליקום קצוצים
  • 2 כוסות עלי מנגולד, קצוץ גס
  • פלפל לבן
  • גבינת כנען מסדרת השף הלבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפזרים משני צידי סטייק הסלמון מעט מלח ופלפל שחור גרוס. יוצקים מעט שמן זית על הסלמון ומעט מיץ מלימון טרי.

  • 02.

    משרים ל-15-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות.

  • 04.

    מחממים 4 כפות שמן זית במחבת כבדה או במחבת פסים וצולים את הדג משני צידיו-כ-3 דקות מכל צד, חצי צליה. מניחים בצלחת בצד.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 05.

    מוסיפים עוד 2 ככפות שמן זית למחבת ומטגנים את הבצל הסגול הקצוץ כ-3 דקות. מוסיפים 2 כפות יין לבן וממשיכים לצלות למשך שתי דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 06.

    מוסיפים את השום הכתוש, 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה, עלי בזיליקום קצוצים ואת עלי המנגולד הקצוצים, 2 קורט מלח, מעט פלפל לבן ומיץ מחצי לימון.

  • 07.

    מאדים עם 1/3 כוס יין לבן ומוסיפים מעל את הדגים. יוצקים סביב חצי כוס מים חמים.

  • 08.

    מכסים ומעבירים לתנור חם למשך 15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 09.

    לאחר 15 דקות, מסירים את הכיסוי, מפזרים מעל גבינת כנען מפוררת בנדיבות, מחזירים לתנור כדי שהגבינה תתרכך מעט, מוציאים ומגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(101)