סלמון בתנור עם ברוקולי בעשבי תיבול
מנת חג משני מצרכים בלבד: סלמון וברוקולי! מתכון של אפרת ליכטנשטט לסלמון בתנור עם ברוקולי. סלמון בתנור זו מנה קלאסית שמתאימה לכל אירוע- ארוחת חג, ארוחת שישי או סתם ארוחת ערב מפנקת. לפניכם מתכון חגיגי אך גם קליל שכל הקסם שלו טמון בתיבול המיוחד של העשבים.

המרכיבים ל 4:
- 800 גרם סלמון טרי
- 1 שקית ברוקולי קפוא סנפרוסט
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף דבש
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- ½ כפית אורגנו יבש
- ½ כפית בזיליקום יבש
- ½ כפית אבקת שום
- ½ כפית רוזמרין יבש
- 2 כפות מיץ לימון
הוראות הכנה:
- 
								01.
								מחממים תנור ל-180 מעלות. 
- 
								02.
								מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב. 
- 
								03.
								בתבנית גדולה מניחים את הדג ומסדרים סביבו את הברוקולי. 
- 
								04.
								מערבבים היטב את כל חומרי התיבול ומורחים אותם על הדג והברוקולי. 
- 
								05.
								אופים כ-18-25 דקות (תלוי במשקל הדג), הימנעו מאפיית יתר שתגרום לדג להיות יבש. טיימר מופעל
- 
								06.
								מגישים חם לצד אורז וסלט. 
- 
								07.
								בתאבון! 
הידעת?
הסלמון הוא אחד מהדגים האהובים ביותר, ובצדק: יש לו טעם נהדר וקל מאוד להכין ממנו מנות עשירות וטעימות. ככה מכינים את הקלאסיקה - סלמון בתנור שמתאים לאירוח שאלת השאלות: איך מכינים סלמון בתנור שייצא עסיסי למרות האפייה? התשובה - מקפידים על זמני האפייה וכבר כשהשומן צץ על גבי הסלמון מוציאים אותו מהתנור. לפניכם מתכון מנת חג משני מצרכים בלבד: סלמון וברוקולי! מתכון של אפרת ליכטנשטט לסלמון אפוי בתנור עם ברוקולי שכל הקסם שלה טמון בתיבול המיוחד של העשבים.
 
									


