מתכון לפילה סלמון במרינדת דבש וסויה
מתכון שישדרג לכם את הדגים
המרכיבים ל4 מנות:
- 4 יח’ פילה סלמון של דגי תנובה
- 1/2 כוס דבש
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 4 כפיות שקדים פרוסים לבנים, מושרים במים
הוראות הכנה:
-
01.
הכנה
-
02.
שוטפים את דגי הסלמון ומייבשים בנייר סופג.
-
03.
משרים במרינדת דבש וסויה למשך שעה.
-
04.
מוציאים את הנתחים מהמרינדה ומניחים כל נתח על רדיד אלומיניום נפרד. מוסיפים כף מהמרינדה ועוטפים ברדיד האלומניום.
-
05.
מניחים בתבנית פיירקס ואופים בתנור שחומם ל 180 מעלות במשך 15 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
מסירים את נייר האלומיניום מדגי הסלמון ומפזרים על גבי הנתחים את המרינדה שנותרה.
-
07.
מפזרים על כל נתח פילה כפית של פרוסות שקדים ואופים במשך 10 דקות נוספות. הצעת הגשה מומלץ להגיש עם פירה תפ"א ובטטה או על מצע עלים ירוקים . לעוד מתכוני דגים
טיימר מופעל
הידעת?
הסלמון הוא אחד מהדגים האהובים ביותר, ובצדק: יש לו טעם נהדר וקל מאוד להכין ממנו מנות עשירות וטעימות. ככה מכינים את הקלאסיקה - סלמון בתנור שמתאים לאירוח שאלת השאלות: איך מכינים סלמון בתנור שייצא עסיסי למרות האפייה? התשובה - מקפידים על זמני האפייה וכבר כשהשומן צץ על גבי הסלמון מוציאים אותו מהתנור. לפניכם מתכון למתכון לפילה סלמון במרינדת דבש וסויה, הכי פשוט והכי מוצלח שיש. קדימה, למטבח!