מתכון טונה צרובה בסויה, ג'ינג'ר ולימון | השף הלבן

מתכון לטונה צרובה בסויה, ג'ינג'ר ולימון

סטייק טונה חגיגי בסגנון אסיאתי

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לטונה צרובה בסויה, ג'ינג'ר ולימון

המרכיבים ל 5 מנות:

  • 4 מנות סטייק טונה של דגי תנובה
  • מיץ מ-1/2 לימון טרי
  • 1/3 כוס סויה
  • 1/3 כוס מירין
  • 1 כפית שמן סומסום
  • 2 שיני שום קצוצות
  • צ'ילי מיובש
  • 1 כף סוכר חום
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ
  • 2 כפות שמן קנולה
להגשה:
  • 1/2 כוס בצל ירוק, חתוך לטבעות דקות
  • שומשום קלוי
  • 1 כפית של גרידת קליפת לימון

הוראות הכנה:

  • 01.

    בתחילת המתכון נדאג לתערובת התיבול: מערבבים יחד את הסויה, הלימון, שמן השומשום, הג'ינג'ר, המירין, השום, נגיעה של צ'ילי מיובש טחון והסוכר החום.

  • 02.

    מחממים מחבת כבדה עם 2 כפות שמן קנולה, וצולים קלות את 4 המנות של הטונה (במשך חצי דקה משני הצדדים). לאחר מכן מצננים בצד.

  • 03.

    אל אותה המחבת מוסיפים את תערובת התיבול ומרתיחים. מבשלים 3 דקות ברתיחה קלה.

    טיימר מופעל

    00:03:00
  • 04.

    מוסיפים את הטונה תוך כדי הפיכה מידי פעם. צולים כ-5 דקות, עד שהטונה מבושלת.

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 05.

    מגישים את הטונה עם טבעות הבצל הירוק מעל, מעט שומשום קלוי וגרידת הלימון.הנה גם מתכון לטונה צרובה על מצע אטריות חריפות

הכנת? כאן מדרגים
(256)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.