מתכון לטונה צרובה בסויה, ג'ינג'ר ולימון
סטייק טונה חגיגי בסגנון אסיאתי
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 5 מנות:
- 4 מנות סטייק טונה של דגי תנובה
- מיץ מ-1/2 לימון טרי
- 1/3 כוס סויה
- 1/3 כוס מירין
- 1 כפית שמן סומסום
- 2 שיני שום קצוצות
- צ'ילי מיובש
- 1 כף סוכר חום
- 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ
- 2 כפות שמן קנולה
להגשה:
- 1/2 כוס בצל ירוק, חתוך לטבעות דקות
- שומשום קלוי
- 1 כפית של גרידת קליפת לימון
הוראות הכנה:
-
01.
בתחילת המתכון נדאג לתערובת התיבול: מערבבים יחד את הסויה, הלימון, שמן השומשום, הג'ינג'ר, המירין, השום, נגיעה של צ'ילי מיובש טחון והסוכר החום.
-
02.
מחממים מחבת כבדה עם 2 כפות שמן קנולה, וצולים קלות את 4 המנות של הטונה (במשך חצי דקה משני הצדדים). לאחר מכן מצננים בצד.
-
03.
אל אותה המחבת מוסיפים את תערובת התיבול ומרתיחים. מבשלים 3 דקות ברתיחה קלה.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את הטונה תוך כדי הפיכה מידי פעם. צולים כ-5 דקות, עד שהטונה מבושלת.
טיימר מופעל
-
05.
מגישים את הטונה עם טבעות הבצל הירוק מעל, מעט שומשום קלוי וגרידת הלימון.הנה גם מתכון לטונה צרובה על מצע אטריות חריפות
הכנת? כאן מדרגים