מוס סלמון בסלסילות פרמזן – פינוק אמיתי | השף הלבן

מוס סלמון בסלסילות פרמזן

המנה המושלמת שתעזור לכם להרשים את האורחים: מוס סלמון עשיר המוגש בסלסילות פרמזן שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול!

מאת: עורך השף הלבן
בינונית רמת מיומנות
מוס סלמון בסלסילות פרמזן

המרכיבים ל תבנית שקעים (מאפינס) 12 מנות:

  • 100 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" “השף הלבן"
למוס:
  • 1 גליל גבינת פרומעז "קולאז’’’ חתוך לקוביות
  • 200 גרם סלמון מעושן
  • 1/2 בצל בינוני קצוץ דק
  • 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
  • 3 כפות מיץ לימון
  • פלפל שחור גרוס
לקישוט:
  • עירית קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את המוס: טוחנים גבינת פרומעז, סלמון ובצל במעבד מזון עם להב מתכת. מוסיפים שמנת ומיץ לימון, מתבלים בפלפל ומערבלים כדקה, עד לקבלת תערובת אחידה. שומרים במקרר.

  • 02.

    מכינים את הסלסילות: מחממים תנור ל-160 מעלות.

  • 03.

    מניחים כף פתיתי פרמזן על נייר אפייה ושוטחים לעיגול בקוטר 8 ס"מ. מכינים עוד 4-3 עיגולים במרחק 4 ס"מ זה מזה ואופים 8-7 דקות, עד שהגבינה נמסה ומתקבלים עיגולים בגוון זהוב.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 04.

    מוציאים את התבנית מהתנור. מעבירים את העיגולים החמים לתבנית שקעים (מאפינס) ודוחקים אותם פנימה בזריזות ובזהירות ליצירת סלסילות. מומלץ לאפות בשלושה מחזורים — כל פעם 4 סלסילות בלבד. מצננים.

  • 05.

    מגישים: ממלאים את הסלסילות במוס סלמון (אפשר לזלף בעזרת שקית זילוף) ומעטרים במעט עירית קצוצה. אפשר להשתמש בסלסילות הפרמזן להגשת כל ממרח, מוס ואפילו סלט אישי

הכנת? כאן מדרגים
(117)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.