מוסר אפוי במלח על גבינה בולגרית
מנת דג מוסר יום נפלאה וקייצית
המרכיבים ל6:
- לחם שיפון
- מוסר שלם במשקל של 2 ק"ג (לבקש מהמוכר לנקות קיבה אבל להשאיר קשקשים)
- 2 ק"ג מלח גס להכשרה
- 200 מ"ל חלבונים (7 ביצים בערך)
- 500 מ"ל מים
- ½ כוס רוזמרין וטימין קצוצים
- וינגרט עגבניות:
- 8 עגבניות חתוכות לרבעים
- 1 ראש שום קלוף קצוץ גס
- 2 עלי דפנה
- ½ צרור בזיליקום (עלים בלבד)
- ½ כוס שמן זית
- מלח + פלפל
- 1 כפית סוכר
- 100 גרם זיתי קלמטה
- 25 גרם אנשובי מומלח
- 10 גרם צלפים מומלחים
- ¼ צרור עלי בזיליקום
- ½ כוס שמן זית
- 1 כף מיץ לימון טרי
- להגשה:
- 100 גרם במיה
- בולגרית 16% במרקם מעודן
הוראות הכנה:
-
01.
דג: מערבבים את תערובת המלח.מרפדים תבנית צלייה בשכבה ומניחים עליה את הדג. מכסים את הדג ביתרת המלח ומכניסיםלתנור שחומם ל 200 מעלות ל25 ד"ק. מוציאיםומניחים כ 10 ד"קבטמ"פ חדר.
-
02.
וינגרט: מבשלים עגבניות, שמן זית, שום, בזיליקום על אש בינונית כ20דק (עד שהעגבניות מתפרקות) ומסננים במסננת דקה. מתבלים במלח וסוכר.
-
03.
במיה: קוטמים את עוקץ הבמיה. מחממים על אש גבוהה שמןזית במחבת וכשהמחבת חמה מאד מקפיצים את הבמיה למס שניות.
-
04.
ברוסקטה: חותכים את הלחם לפרוסות בעובי 1 ס"מ קולים במחבת עם מעט שמן זית ושום
-
05.
טפנד: טוחנים את הזיתים,הצלפים, האנשובי והבזיליקום במעבד מזון. מעבירים לקערה וטורפים פנימה את השמן ומיץלימון
-
06.
להגשה: בוצעים את מעטה המלח בעדינות. מסירים את המלח והעור ומפרקיםאת הדג לנתחים ביד חופשית. מניחים על ברוסקטה, גבינה בולגרית במרקם מעודן, דג,במיה, טפנד ווינגרט עגבניות