מתכון דג פורל צלוי בחמאת עשבי תיבול ולימון | השף הלבן

דג פורל צלוי בחמאת עשבי תיבול ולימון

מנה טעימה ומפנקת שמתאימה לראש השנה וגם ליום חול שרוצים להפוך ליום חג

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
דג פורל צלוי בחמאת עשבי תיבול ולימון

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 4 דגי פורל שלמים נקיים ויבשים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס קמח לבן
  • 200 גרם חמאת תנובה
  • מיץ מ-1 לימון טרי
  • 1 כוס יין לבן
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות מרווה קצוצה
  • 3 כפות בזיליקום טרי
  • 1 כף רוזמרין קצוץ
  • 1 כף שמיר קצוץ
  • 1 לימון שלם
  • עירית קצוצה
  • 1 פלפל קטן חתוך לרצועות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    חותכים 3 פסים אלכסוניים במרחק ס"מ וחצי אחד מהשני לרוחב הדג במרכזו (על הבטן).

  • 03.

    מתבלים את הדגים במלח ופלפל בבטן הדג ומבחוץ.

  • 04.

    מקמחים את הדגים: מעבירים את הקמח לתבנית, טובלים את הדגים בקמח משני צידיהם ומנערים קלות.

  • 05.

    מחממים במחבת גדולה 120 גרם חמאה. כשהחמאה נמס, צולים את הדגים למשך 2 דקות משני הצדדים ומעבירים לתבנית אפייה על גבי נייר אפייה.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 06.

    ממיסים 80 גרם חמאה במחבת ומוסיפים את כל שאר המרכיבים (למעט העירית), 2 קורט מלח, קורט פלפל וחצי כוס מים.

  • 07.

    מרתיחים ויוצקים על הדגים.

  • 08.

    מכסים את התבנית היטב בנייר כסף וצולים 15 דקות לריכוך.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 09.

    מסירים בזהירות את נייר הכסף, יוצקים בעזרת כף קצת מהנוזלים וצולים לעוד 5 דקות עד לשינוי צבע.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 10.

    בוזקים מעל הדג עירית קצוצה ומגישים חם בליווי פרוסות לימון.  

הכנת? כאן מדרגים
(187)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.