מתכון דג בס צלוי עם תבלינים ולימון | השף הלבן

דג בס צלוי עם תבלינים ולימון

מתכון דג מתובל. מתאים גם לארוחת ראש השנה או לסעודת שבת.

מאת: עורך השף הלבן
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
דג בס צלוי עם תבלינים ולימון

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 4 דגי בס בינוניים "דגי תנובה"
  • 3 כפות נענע קצוצה
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1 כף פטרוזיליה, קצוצה
  • 5 כפות כוסברה, קצוצה
  • 1 לימון חצוי ופרוס
  • 4 קורט מלח
  • 2 קורט פלפל לבן גרוס
  • 6 כפות שמן זית
  • 3/4 כוס יין לבן
  • 12 עגבניות שרי חצויות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

  • 02.

    שוטפים היטב את הדגים ומייבשים.

  • 03.

    חותכים 2 חתכים אלכסוניים ועמוקים בבטן הדג, במרחק של 2 ס"מ אחד מהשני.

  • 04.

    בקערה מערבבים היטב את כל החומרים.

  • 05.

    על תבנית מניחים שתי שכבות של רדיד אלומיניום ומעל שכבה אחת של נייר אפייה.

  • 06.

    מניחים את הדגים ומורחים מ-2 הצדדים ובתוך הבטן את כל תערובת התיבול.

  • 07.

    מוסיפים את פרוסות הלימון אל תוך בטן הדגים ומעליהם.

  • 08.

    סוגרים את רדיד האלומיניום מעל הדג וצולים למשך 20-15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 09.

    מסירים את הכיסוי ומחזירים לתנור לעוד 8-5 דקות לצלייה עד לקבלת צבע שחום.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 10.

    מוציאים מן התנור, יוצקים מעט מהרוטב ומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(228)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.