ברבוניות ים תיכוניות
הדגים האהובים והמוכרים בהכנה ביתית
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים למנות 4:
- 12 דגי ברבוניה נקיים (להשיג ברשתות השיווק)
- שמן זית
- מלח גס
- מיץ מלימון שלם
- מלח
- 6 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
- 2 כפות פלפל צהוב קצוץ דק
- 1 כף פלפל ירוק קצוץ דק
- 1/3 כוס עלי מרווה קצוצים
- פלפל שאטה מיובש טחון
- כפית שום כתוש
- פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את גריל התנור
-
02.
על תבנית מניחים נייר אפיה ומסדרים מעליו את הברבוניות.
-
03.
מורחים מעל הדגים שמן זית, בוזקים מעט מלח גס וצולים במרכז התנור כ-2 דקות, הופכים לדקה נוספת ומצננים.
טיימר מופעל
-
04.
בקערית מערבבים את הלימון, השרי, מעט פלפל שאטה טחון, הפלפלים הקצוצים, שום, קורט מלח, חצי קורט פלפל לבן, עלי המרווה וחצי כוס שמן זית.
-
05.
בכלי שטוח יוצקים חצי מהמשרה, מוסיפים את הדגים ומעליהם שוב יוצקים מהמשרה.
-
06.
מערבבים קלות כך שהדגים יתכסו במשרה ומעבירים למקרר לשעה.
-
07.
מחזירים את הברבוניות אל התבנית עם נייר אפיה חדש וצולים מתחת לגריל.
-
08.
מעטרים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.
הכנת? כאן מדרגים