מתכון שווארמה עגל אישית | השף הלבן

שווארמה עגל אישית

שווארמה עגל אישית

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
שווארמה עגל אישית

המרכיבים ל5 מנות:

  • לקחנו אסקלופים של עגל, תיבלנו היטב והנחנו בשכבות על שיפוד של מקל קינמון. התקבלה מנה אלגנטית, המעניקה פרשנות עכשווית למנה העממית. מגישים על לאפה, עם ריבת חצילים וטחינה-עמבה.
  • 10 אסקלופים עגל פידלוט חצויים
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית בהראט ערבי
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית קארי מדראס
  • 1/2 כפית פלפל אנגלי
  • מלח
  • 5 מקלות קינמון
לטחינה-עמבה:
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1 לימון שלם לא קלוף וחלוט
  • 1/4 כוס מים
  • 3 שיני שום
  • מעט מלח
  • 2 כפות עמבה
  • 1 כף כורכום
  • פלפל שחור טחון טרי
  • סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-300 מעלות.

  • 02.

    מערבבים את התבלינים עם שמן ומעסים את האסקלופים במשחת התבלינים.

  • 03.

    יוצרים 5 שווארמות אישיות: מרכיבים את האסקלופים בארבע שכבות על כל שיפוד קינמון, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים 5 דקות לסגירה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    לפני ההגשה צולים את השווארמה האישית בגריל חם או על מחבת פסים.

  • 05.

    טוחנים את מרכיבי הטחינה בבלנדר למרקם אחיד.

  • 06.

    מגישים את הבשר על לאפה עם ריבת חצילים וטחינה-עמבה.

הכנת? כאן מדרגים
(131)