מתכון שווארמה עגל אישית | השף הלבן

שווארמה עגל אישית

שווארמה עגל אישית

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
שווארמה עגל אישית

המרכיבים ל 5 מנות:

  • לקחנו אסקלופים של עגל, תיבלנו היטב והנחנו בשכבות על שיפוד של מקל קינמון. התקבלה מנה אלגנטית, המעניקה פרשנות עכשווית למנה העממית. מגישים על לאפה, עם ריבת חצילים וטחינה-עמבה.
  • 10 אסקלופים עגל פידלוט חצויים
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית בהראט ערבי
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית קארי מדראס
  • 1/2 כפית פלפל אנגלי
  • מלח
  • 5 מקלות קינמון
לטחינה-עמבה:
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1 לימון שלם לא קלוף וחלוט
  • 1/4 כוס מים
  • 3 שיני שום
  • מעט מלח
  • 2 כפות עמבה
  • 1 כף כורכום
  • פלפל שחור טחון טרי
  • סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-300 מעלות.

  • 02.

    מערבבים את התבלינים עם שמן ומעסים את האסקלופים במשחת התבלינים.

  • 03.

    יוצרים 5 שווארמות אישיות: מרכיבים את האסקלופים בארבע שכבות על כל שיפוד קינמון, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים 5 דקות לסגירה.

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 04.

    לפני ההגשה צולים את השווארמה האישית בגריל חם או על מחבת פסים.

  • 05.

    טוחנים את מרכיבי הטחינה בבלנדר למרקם אחיד.

  • 06.

    מגישים את הבשר על לאפה עם ריבת חצילים וטחינה-עמבה.

הכנת? כאן מדרגים
(131)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.