צלי בקר במיץ רימונים
עכשיו, כשמזג האוויר התקרר והפך סגרירי יותר, אין כמו צלי קדרה ברוטב עשיר לחמם את הבטן ואת הלב. שורים בשר למשך לילה במיץ רימונים ובתבלינים ומבשלים אותו במיץ רימונים בתוספת ירקות וצימוקים. אני משתמשת במיץ רימונים 100% – הסוג שנמכר בבקבוק זכוכית (עשוי מרכז משוחזר), אבל אפשר כמובן להשתמש במיץ רימונים סחוט טרי.

המרכיבים ל 8:
- נתח שייטל "אדום אדום" במשקל 1.5 ק"ג
- 3 כפות שמן
- 1 גזר גדול מגורר גס
- 1 בצל סגול גדול קצוץ דק
- 2 שיני שום גדולות מעוכות
- 1 כוס מיץ רימונים 100%
- 2 כפות סוכר חום
- 1 כף בהרת לבישול (תערובת תבלינים)
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 100 גרם צימוקים כהים גדולים
- כ־½ כוס מים
- 1 כוס מיץ רימונים 100%
- 2 כפות רכז רימונים (עדיף 100% טבעי)
- 3 כפות רוטב סויה
- 1 כף חרדל דיז'ון חלק
- 2 שיני שום מעוכות
- ½ כפית פלפל שחור טחון טרי
- ¼ כפית קינמון טחון
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים יחד את המצרכים לתחמיץ ההשריה - בקערה גדולה או בשקית ניילון עבה. מכניסים את נתח הבשר לתחמיץ, מכסים (או סוגרים - אם משתמשים בשקית) ושורים במקרר למשך לילה. הופכים את הבשר בתחמיץ מדי פעם.
-
02.
לפני הבישול מוציאים את הבשר מהתחמיץ ומייבשים אותו היטב. זורקים את שיני השום ושומרים את נוזלי התחמיץ. מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבשר עד שישחים יפה מכל עבריו. מוציאים את הבשר לכלי.
-
03.
מוסיפים לשמן שבסיר את הגזר, את הבצל ואת השום ומטגנים תוך ערבוב במשך 4-3 דקות עד שהירקות מתרככים מעט. מוסיפים לסיר את תחמיץ ההשריה, מיץ רימונים, סוכר, תבלינים וחצי מכמות הצימוקים ומביאים לרתיחה. מחזירים את הבשר לסיר, מכסים ומבשלים במשך
טיימר מופעל
-
04.
5 שעות עד שהבשר מתרכך - מוסיפים המים אם הרוטב סמיך מדי או מועט מדי. הופכים את הבשר ברוטב פעמיים־שלוש במהלך הבישול. מוציאים את הבשר מהרוטב לקרש חיתוך. מכסים את הבשר ברדיד אלומיניום - הצד המבריק כלפי פנים - ונותנים לו לנוח כחצי שעה.
-
05.
מערבלים את הנוזלים ואת הירקות שבסיר לרוטב אחיד (הכי נוח לעשות זאת בבלנדר מוט בתוך הסיר עצמו). מוסיפים את הצימוקים הנותרים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 20 דקות. טועמים ומתקנים את התיבול.
טיימר מופעל
-
06.
פורסים את הבשר לפרוסות בניצב לסיבים ומגישים עם הרוטב. אם מכינים את הצלי מראש מחזירים את פרוסות הצלי לסיר ומחממים אותן מחדש בתוך הרוטב.