סינטה במרינדה של יונית צוקרמן
מי מפחד מצלי בשר? המדריך המלא של יונית צוקרמן לסינטה עסיסית שתדהים את כל האורחים בראש השנה. חג שמח!
המרכיבים לכ-9 אנשים:
- נתח סינטה במשקל 2 קילו של אדום-אדום
- שמן זית
- מלח ופלפל
- חצי כוס שמן זית
- כפית מלח
- כפית שום גבישי
- עלי 2 ענפי טימין ללא הגבעול
- עלים של רוזמרין ללא הענף
- רבע כוס סילאן
- מיץ סחוט מתפוז שלם
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-160 מעלות במצב חום עליון ותחתון
-
02.
מחממים מחבת גדולה 5 דקות על אש גבוהה עד שהיא לוהטת
טיימר מופעל
-
03.
בזמן הזה לוקחים מעט שמן זית ומעסים את הנתח
-
04.
מפזרים על הנתח מעט מלח גס ופלפל שחור גס ומעסים שוב.
-
05.
מניחים את הנתח לצריבה חזקה מכל צד, הפעולה הזו סוגרת לנו את הנתח ושומרת את כל מיצי הבשר בפנים וככה הנתח יישאר עסיסי. מורידים את הנתח מהאש.
-
06.
מערבבים את חומרי המרינדה היטב ומורחים אותה על הנתח תוך כדי עיסוי על מנת שהמרינדה תגיע לכל פינה.
-
07.
מניחים את הנתח המתובל על רשת (לא חובה) ומכניסים לתנור שחיממנו מראש ל-160 מעלות למשך 70- 60 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
מוציאים את הנתח כשמגיעים למידת העשייה הרצויה (ראו הידעת? למטה)
-
09.
מאפשרים לנתח לנוח למשך 20 דקות לפחות לפני הגשה.
טיימר מופעל
-
10.
פורסים ונהנים. בתיאבון.
הידעת?
יונית ממליצה להשתמש במד טמפרטורה ולהכניס אותן לחלק הפנימי ביותר של הבשר.
כשהמד יצביע על 60 זה מדיום, אם אוהבים וול דאן אז זה 70 מעלות.
הערה מיונית: לנתח ורוד מדיום לקח לי 60 דקות אם רוצים וול דאן אז כוונו טיימר ל70 מעלות.
ממומלץ להגיש עם תפוא ובטטה.