חזה הודו צלוי בחרדל דבש בניחוח טימין
מנת בשר בריאה יותר וטעימה לא פחות

המרכיבים ל 4 מנות:
- 1ק"ג חזה הודו , לבקש מהקצב לנקות שאריות שומן, עור ועצם קטנה
- 1/4 כוס חרדל חלק
- 1/4 כוס חרדל גרגירים
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית כמון
- 1 כפית שום כתוש
- 1 כף עלי טימין קצוצים
- 2 קורט מלח
- 1/4 כוס דבש
- 1/2 בצל קטן קצוץ
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים את חזה ההודו השלם פתוח על גבי קרש העבודה, מכינים בצד תבנית מרופדת בנייר אפיה.
-
02.
מערבבים בצלוחית את חומרי במרינדה ומערבבים לעיסה אחידה.
-
03.
מורחים את המרינדה מעל כל חזה ההודו בצורה אחידה .
-
04.
מעבירים לתבנית, מכסים בניילון נצמד ומשרים ל-6 שעות במקרר. הצלייה:
-
05.
מחממים את התנור מראש לחום של 170 מעלות.
-
06.
מוציאים את תבנית ההודו אל השיש ומסירים את כיסוי הניילון. מציבים את חזה ההודו פתוח על צידו התחתון, ומשאירים לזמן קצר בחוץ בכדי שיגיע כמעט לטמפרטורת החדר.
-
07.
מעבירים לתנור וצולים 30 דקות. הופכים וצולים לעוד 10 דקות לצלייה מלאה.
טיימר מופעל
-
08.
יש לשים לב שלא לייבש את ההודו בזמן הצלייה, זמן הצלייה יכול להשתנות מעט לפי גודל הנתח ולפי התנור.
-
09.
ניתן להגיש חם בפריסה על השולחן או להגיש פרוס דק בפלטת בשרים קרה או להכניס לכריך. לצורך הפריסה יש לצנן את חזה ההודו לאחר הצלייה ולקרר היטב במקרר, ואז לפרוס נגד סיבי הבשר.
הידעת?
עוף הוא אחד מחומרי הגלם היעילים והאהובים ביותר במחלקת הבשר. הסיבה העיקרית לכך היא שכל כך קל להעניק לבשר טעמים שונים בעזרת מרינדה טובה. אם אתם מחפשים מתכון טוב לסעודת חג או סתם ארוחת ערב שגרתית אך מפנקת, הגעתם למקום הנכון. הכנו לכם מתנה מיוחדת. אז בשביל ארוחת החג הקרוב, הבאנו לכם מתכון למנת בשר הודו בריאה יותר וטעימה לא פחות עם תיבול פשוט נהדר. מנה שמתאימה מאוד לארוחת טנקס-גיבינג או כל חג אחר למעשה.