פוקאצ'ה עם סלט כפרי ופטה עיזים - רון יוחננוב | השף הלבן

פוקאצ'ה עם סלט כפרי ופטה עיזים

הגשתם פעם סלט על פוקאצ'ה? בחג השבועות הקרוב יש לכם הזדמנות! מתכון מרשים ומפתיע של רון יוחננוב מתוך חוברת שבועות לפוקאצ'ה עם סלט, מנה יפהפיה וטעימה

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון פוקאצ'ה עם סלט כפרי ופטה עיזים
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 6-8 פוקאצ'ות:

לפוקאצ'ות:
  • 1 כף מלח
  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 2 כפות (10 גרם) שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר או דבש
  • 3 כוסות פחות 1 כף (700 מ”ל) מים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית
  • קורט מלח גס
  • חופן עלי תימין או רוזמרין טריים
לאפייה:
  • קוביות קרח
לסלט הכפרי:
  • 3 סלקים קטנים בוואקום פרוסים דק
  • 1 חבילה עלי רוקט
  • 1 בצל סגול פרוס דק
  • 1 גביע (250 גרם) פטה עיזים פיראוס 5% או 16% שומן מפוררת
אפשרות - אם רוצים:
  • 1 כוס (100 גרם) שקדים או אגוזים קצוצים גס
לרוטב:
  • 2 כפות חרדל
  • 2 כפות סילאן
  • 3 כפות (30 מ"ל) שמן זית
  • 1 שן שום כתושה
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • מלח ופלפל שחור
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    הפוקאצ'ות: שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את המלח ומעליו את הקמח, השמרים, הסוכר או הדבש והמים. לשים כ-2 דקות, עד שמתחיל להתגבש בצק. מוסיפים 4 כפות משמן הזית ולשים כ-8 דקות, עד שמתקבל בצק דביק ורך שנפרד מהדפנות אבל נדבק לקערה בתחתית. אם צריך, מוסיפים מעט מים.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

    מכסים את הקערה במגבת או בניילון נצמד ומניחים להתפחה כשעה (ואפשר גם ללילה במקרר).

  • 03.

    מקמחים את משטח העבודה. מוציאים אליו את הבצק ומחלקים אותו ל-8-6 חלקים שווים (מומלץ לשקול: עבור כל פוקאצ'ה דרוש כדור בצק במשקל 150-120 גרם). מכדררים כל אחד מהחלקים לכדור עגול, מכסים במגבת ומניחים להתפחה כ-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    מחממים את התנור ל-250 מעלות ומרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.

  • 05.

    מקמחים את משטח העבודה. לוקחים כדור בצק אחד, משטחים אותו ומותחים אותו מצד לצד עם הידיים בעדינות (אפשר גם לרדד), עד שמתקבלת פוקאצ'ה מוארכת.

  • 06.

    מרטיבים את הידיים ונועצים את האצבעות בבצק, ליצירת גומות.

  • 07.

    מזלפים מעל הפוקאצ'ה משמן הזית, ובוזקים עליה מלח גס ועלי תימין או רוזמרין.

  • 08.

    האפייה: מניחים בתחתית התנור תבנית עם קוביות קרח, ליצירת לחות. מכניסים את הפוקאצ'ה ואופים 10-8 דקות, עד שהיא מזהיבה.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 09.

    מכינים כך את כל הפוקאצ'ות ואופים ברצף, בזו אחר זו: כשאחת בתנור מכינים את הבאה בתור. אם צריך מוסיפים עוד קוביות קרח.

  • 10.

    הסלט: שמים את כל מרכיביו בקערה ומערבבים.

  • 11.

    הרוטב: שמים את כל מרכיביו בצנצנת ומערבבים. יוצקים על הסלט ומערבבים.

  • 12.

    ההגשה: מפזרים על הפוקאצ'ות מהסלט ומעליו שקדים או אגוזים (אם רוצים). מגישים לצד גבינה שאוהבים.

  • 13.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.