סלט כרוב ניצנים צלוי עם חסה, תפוחים ורוקפור | השף הלבן

סלט כרוב ניצנים צלוי עם חסה, תפוחים ורוקפור

מתי אכלתם לאחרונה סלט עם כרוב ניצנים? הסלט החגיגי עושה כבוד לירק הנפלא הזה, ומשלב כרוב ניצנים צלוי עם תפוחי עץ טריים וגבינת רוקפור. מתכון נהדר של דור משה

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט כרוב ניצנים צלוי עם חסה, תפוחים ורוקפור
צילום: דור משה עיצוב: דור משה

המרכיבים ל6-8:

  • 2 כפות דבש
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • מלח
להגשה:
  • 1/2 כוס פקאנים קלויים, קצוצים גס
לכרוב ניצנים:
  • 1 חבילת כרוב ניצנים "סנפרוסט"
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
לסלט:
  • 1 חבילה חסה שטופה, קצוצה גס
  • בצל סגול קטן, פרוס דק
  • 1 תפוח עץ ירוק, פרוס דק
  • 150 גרם גבינת רוקפור "קולקשן" מפוררת
לרוטב:
  • ¼ כוס שמן זית
  • 4 כפות מיץ לימון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום של 180º ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

  • 02.

    בקערה גדולה, חולטים את כרוב הניצנים למשך 10 דקות ומסננים. חוצים את הכרובים באמצע. מעבירים את הכרובים לקערה ומערבבים עם שמן זית, פלפל ומלח. מעבירים את כרובי הניצנים לתבנית ומסדרים אותם עם הפנים כלפי מעלה. אופים כ-40 דקות, או עד שהכרובים מזהיבים. מצננים לחלוטין.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    להכנת הרוטב, מניחים בצנצנת את כל הרכיבים ומערבבים היטב, עד לקבלת רוטב אחיד.

  • 04.

    להכנת הסלט, מערבבים את כרובי הניצנים שצלינו עם החסה, הבצל, תפוח העץ והגבינה. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים היטב. מפזרים מעל את הפקאנים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(3)