סלט ירקות עם חזה עוף בקייג'ין
סלט מושלם שמתאים לכל ארוחה – צהריים, ערב או סתם פינוק למשפחה

המרכיבים ל מנות 4:
- 3/4 כוס שמן זית
- מלח
- פלפל שחור טחון
- 1 שן שום קצוצה קטן מאוד
- קורט סוכר
- 1 חזה עוף שלם (פרפר) "עוף תנובה"
- תערובת תבלין "קייג'ין"
- שמן קנולה
- 6 עגבניות שרי
- 1 פלפל צהוב
- 1/3 חסה אמריקאית בינונית
- 1 בצל סגול בינוני
- 2 מלפפונים חמוצים
- 2 מלפפונים טריים קלופים
- 4 ענפי פטרוזיליה שלמים
- חופן עלי רוקט
- 1/2 כוס אפונת ירוקה "סנפרוסט", מבושלת קלות במי מלח
- 1 כף חומץ תפוחים
- 1/2 כפית חרדל דיז'ון גרגירים
- 1/4 כוס חומץ
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הויניגרט מראש: מכניסים את כל המרכיבים לצנצנת בעלת מכסה אוטם, סוגרים היטב ומנערים היטב.
-
02.
מנקים היטב את חזה העוף משאריות שומן ועצמות ומחלקים ל-2 חזות.
-
03.
מפזרים משני צידי חזה העוף מתערובת הקייג'ין ומורחים ביחד עם מעט שמן זית על פני חזות העוף. משרים ל-30 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מחממים מחבת פסים לחום בינוני ומורחים בשמן קנולה.
-
05.
צולים את חזה העוף משני צדדיו ל-5-7 דקות, יש לשים לב שלא לייבש את חזה העוף בזמן הצליה.
טיימר מופעל
-
06.
לפני ההגשה חותכים את הירקות הקרים לגודל בינוני ומערבבים ביחד בקערת סלט גדולה.
-
07.
חותכים את חזה העוף לרצועות דקות ומפזרים מעל הסלט.
-
08.
מערבבים היטב את הויניגרט בצנצנת אטומה, יוצקים מהויניגרט מעל הסלט ומערבבים.