סלט ירוק עם אגסים, ומדליוני פרומעז | השף הלבן

סלט ירוק עם אגסים, ומדליוני פרומעז

מה מגישים ליד הלביבות? סלט ירוק נפלא בתוספת מדליוני גבינת פרומעז ופרוסות אגס מתוקות

מאת: אלונה זוהר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט ירוק עם אגסים, ומדליוני פרומעז
צילום: אלונה זוהר עיצוב: אלונה זוהר

המרכיבים ל4:

למדליוני גבינה:
  • גליל גבינת פרומעז תנובה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 ביצה טרופה
לסלט:
  • עלי חסה עגולה
  • עלי נענע טרייה
  • חצי אגס פרוס דק
  • חצי פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
  • 1 כף של שקדים פרוסים
  • שמן קנולה - לטיגון
  • לרוטב:
  • 1/3 כוס מיץ לימון טרי
  • 2/3 כוס שמן קנולה
  • 2 כפות חרדל
  • 1 כף דבש
  • 1 כף שום כתוש טרי
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    0pt;line-height:150%;mso-list:l0 level1 lfo1; background:white">

  • 02.

    קורעים עלים של חסה ומניחים בקערה.

  • 03.

    מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת סגורה.

  • 04.

    חותכים עיגולים בעובי 2-3 ס"מ של גבינת פרומעז.

  • 05.

    יוצקים שמן בשכבה דקה למחבת. מחממים.

  • 06.

    טובלים כל עיגול בביצה טרופה ולאחר מכן בפירורי לחם ומעבירים למחבת החמה. מטגנים את המדליונים משני הצדדים עד הזהבה ומעבירים לנייר סופג.

  • 07.

    לאותה מחבת מוסיפים את השקדים ומטגנים אותם עד שיזהיבו.

  • 08.

    מוסיפים לקערת החסה את האגס והנענע ומערבבים את הסלט עם הרוטב.

  • 09.

    מוסיפים מעל את המדליונים ואת השקדים הפרוסים ומעטרים בפרוסות צ'ילי (לא חובה).

הכנת? כאן מדרגים
(0)