סלט יווני מירקות טריים עם שמן זית וזעתר

עגבניות, מלפפונים, בצל סגול, גבינת פטה, זיתי קלמטה ושמן זית – זה כל מה שצריך לסלט מושלם. הקפידו להשתמש בירקות טריים מאוד בטמפרטורת החדר, ולא בירקות מהמקרר.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט יווני מירקות טריים עם שמן זית וזעתר

המרכיבים ל 2 מנות:

  • 4-5 עגבניות אדומות ויפות, פטוטרות קטומות, שטופות וחתוכות לשמיניות
  • 5 מלפפונים טריים מאוד ומוצקים, קלופים וחתוכים גס
  • 1/2 בצל סגול, קלוף ופרוס דק
  • 125 גרם (1/2 חבילה) גבינת פטה פיראוס, חתוכה לקוביות או מפוררת
  • 15 זיתי קלמטה
  • 2 כפות שמן זית
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • אפשרות לעיטור: מעט זעתר (מיובש וטחון)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל המרכיבים, מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל וזעתר, מערבבים בעדינות ומגישים מייד.

הכנת? כאן מדרגים
(6)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.