רוטב פסטו
יש אלף דרכים להכין פסטו, למרות שבעצם מדובר במתכון פשוט וברור. הנקודה היא, שהפסטו הפך לפופולרי כל כך, עד שכיום כבר גיוונו אותו בכל דרך אפשרית: החליפו את הבזיליקום בעלים אחרים, החליפו את הצנוברים באגוזים אחרים, החליפו חלק מהשמן בשמנת, החליפו את הפרמזן בגבינות אחרות. הנה מתכון לפסטו בסיסי וטוב, בלי תלתלים, בלי גיוונים ובלי שטיקים. וכמו בכל המתכונים הבסיסיים – הוא גם הכי קל להכנה.
המרכיבים ל6 מנות:
- 1/2 כוס צנוברים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כוס דחוסה בזיליקום (רק עלים בלי גבעולים)
- 3 שיני שום קלופות
- 1/4 כוס פתיתי פרמזן "השף הלבן" מגוררת / גבינת גאודה מגוררת
- 1/2 כפית מלח
הוראות הכנה:
-
01.
קולים את הצנוברים במחבת ללא שמן עד להזהבה (זהירות, זה נשרף מהר).
-
02.
שמים את הצנוברים הקלויים, הבזיליקום והשום במעבד מזון עם להב פלדה וטוחנים למחית כמעט חלקה (אבל לא חלקה לגמרי). תוך כדי טחינה, מוסיפים את שמן הזית בזרזיף דק.
-
03.
לסיום, מוסיפים את הגבינה והמלח ומערבבים בשניים-שלושה פולסים קצרים.
-
04.
מעבירים לצנצנת וחותמים בשכבה דקה של שמן זית. שומרים במקרר עד שבוע.