המרכיבים ל6 מנות:
- 1/2 ק"ג עגבניות שרי, רצוי מיני-תמר מוארכות, חצויות לאורכן
- 6 שיני שום, קלופות ופרוסות לטבעות דקות
- 1/2 פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות
- 2 כפות שמן זית
- מעט מלח ים
הוראות הכנה:
-
01.
יוצקים את השמן למחבת כבדה.
-
02.
מוסיפים את טבעות הפלפל, מציתים את האש על להבה בינונית, ומאדים עד שצבע הפלפל מבהיר ונעשה מבריק. מוסיפים את השום, מאדים תוך כדי ערבוב בכף עץ, כ-20 שניות, שלא יזהיב.
-
03.
מוסיפים את העגבניות, מגבירים ללהבה גבוהה, מערבבים, מוסיפים מעט מלח, מביאים לרתיחה. אש גבוהה כל הזמן, מבשלים כ-7 דקות, מערבבים כל דקה.
טיימר מופעל
-
04.
מכבים את האש, מסננים את הרוטב דרך מסננת דקיקה, תוך ערבוב ולחיצה. פרפום עגבניות מושלם.
הכנת? כאן מדרגים