מתכון פרפום עגבניות | השף הלבן

פרפום עגבניות

רוטב עגבניות מעודן ואיכותי

מאת: אבשלום די-נור
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פרפום עגבניות

המרכיבים ל6 מנות:

  • 1/2 ק"ג עגבניות שרי, רצוי מיני-תמר מוארכות, חצויות לאורכן
  • 6 שיני שום, קלופות ופרוסות לטבעות דקות
  • 1/2 פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות
  • 2 כפות שמן זית
  • מעט מלח ים

הוראות הכנה:

  • 01.

    יוצקים את השמן למחבת כבדה.

  • 02.

     מוסיפים את טבעות הפלפל, מציתים את האש על להבה בינונית, ומאדים עד שצבע הפלפל מבהיר ונעשה מבריק. מוסיפים את השום, מאדים תוך כדי ערבוב בכף עץ, כ-20 שניות, שלא יזהיב.

  • 03.

     מוסיפים את העגבניות, מגבירים ללהבה גבוהה, מערבבים, מוסיפים מעט מלח, מביאים לרתיחה. אש גבוהה כל הזמן, מבשלים כ-7 דקות, מערבבים כל דקה.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 04.

     מכבים את האש, מסננים את הרוטב דרך מסננת דקיקה, תוך ערבוב ולחיצה. פרפום עגבניות מושלם.

הכנת? כאן מדרגים
(144)