מתכון פונדו עם שלל גבינות | השף הלבן

פונדו עם שלל גבינות

מטבל גבינות עשירות מומסות עם יין לבן, מנה קלאסית לימים חורפיים וקרים במיוחד

מאת: איציק גילת
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פונדו עם שלל גבינות

המרכיבים ל6 מנות:

  • 200 גרם גבינת אמנטל
  • 250 גרם גבינת צ'דר
  • 250 גרם גבינת טל העמק
  • שן שום טרייה, קלופה וחצויה לאורך
  • 1 ו-1/2 עד 2 כוסות יין לבן יבש
  • 4 כפות מים קרים
  • 11/2 כפות קורנפלור
  • מלח
  • פלפל
  • אגוז מוסקט
  • ליקר קירש (לא חובה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    משפשפים את פנים סיר הבישול עם שן השום החצויה (לא מבשלים את הפונדו בסיר הפונדו. הסיר הוא רק להגשה לשולחן). אחר כך מניחים את השן בסיר, מוסיפים יין ומרתיחים.

  • 02.

    מכניסים כמה חופנים מתערובת הגבינות וממיסים ביין.

  • 03.

      מעורבבים את הקורנפלור עם כ-4 כפות מים קרים, לכדי משחה נוזלית.

  • 04.

    מוסיפים חלק ממשחת הקורנפלור הנוזלית שהוכנה (כחצי מן הכמות) לתערובת הגבינות והיין.

  • 05.

    מתבלים במלח, פלפל ומוסקט ומבשלים כמה דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהתבשיל סמיך, אחיד ומבעבע.

  • 06.

     כשמוכן מעבירים בזהירות לכלי הפונדו (שמכיוון שהוא משוך בשמן לשם הגנתו, צריך קצת להלהיט אותו על הכיריים, כדי שהשמן יתחמם ויתנדף, להיזהר לא לשרוף). את הכלי מעבירים בזהירות לשולחן האירוח ומניחים על המעמד שלו מעל לכהליה או נרות קטנים. הערה: לטבילה בפונדו ניתן להשתמש במקלות בצק מלוחים, ירקות, קרוטונים

הכנת? כאן מדרגים
(40)