מתכון לימונים כבושים נוסח עיראק | השף הלבן

לימונים כבושים נוסח עיראק

תוספת מושלמת לכל ארוחה היישר מהמטבח העיראקי

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לימונים כבושים נוסח עיראק

המרכיבים ל 10 מנות:

  • 1 ק"ג לימונים צהובים ושטופים
  • 1 כף מלח
  • 1 כוס מיץ לימון
  • 1 כף שטוחה של עמבה
  • 1/3 כפית מלח לימון
  • 1 כף שטוחה פפריקה אדומה מתוקה בשמן
  • 8 שיני שום פרוסות

הוראות הכנה:

  • 01.

    בעזרת קולפן קולפים את הלימונים, חותכים לפרוסות בעובי בינוני ומרחיקים את הגרעינים.

  • 02.

    מסדרים את פרוסות הלימון בצנצנת: כל פרוסה ממליחים קלות משני הצדדים.

  • 03.

    מעבירים למקרר למשך 24 שעות לכבישה.

  • 04.

    טורפים יחד את מיץ הלימון, העמבה, מלח הלימון, הפפריקה והשום.

  • 05.

    יוצקים מעל הלימונים, סוגרים ומשאירים לכבישה של יומיים. מידי פעם מומלץ להפוך את הצנצנת כך שכל פרוסות הלימון יהיו טבולות בנוזלים.  

הכנת? כאן מדרגים
(226)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.