איך מכינים חומוס תוצרת בית?
תמיד רציתם לדעת איך מכינים חומוס תוצרת בית?

המרכיבים ל 3-4 מנות:
- ½ שקית (400 גרם) גרגרי חומוס מבושל של סנפרוסט
- 2/3 כוס טחינה גולמית
- 1 לימון, סחוט טרי
- מלח ים, לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
- להגשה:
- עלי פטרוזיליה קצוצים
- 35 גרם צנוברים, קלויים במחבת יבשה עד להזהבה
- כמון
- פפריקה
- 2 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את גרגרי החומוס לפי הוראות ההכנה שעל השקית עד שהגרגרים רכים מאוד ואף מתפרקים. מניחים לגרגרי החומוס להתקרר בסיר עד שהם פושרים/ קרים.
-
02.
מעבירים 2 כוסות של גרגרי החומוס לקערה של מעבד מזון יחד עם מצקת של מי הבישול ומעבדים למחית חלקה. אם מחית סמיכה מדי, מוסיפים עוד מהנוזלים.
-
03.
מוסיפים מעט טחינה ומערבלים כ-2 דקות. מוסיפים את יתר הטחינה ומערבלים לתערובת אחידה.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את מיץ הלימון ומלח בהדרגה- כל פעם טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
-
05.
להגשה: יוצקים את החומוס לקערות שטוחות, מניחים מעל גרגרי חומוס מבושלים, צנוברים קלויים, כמון, פפריקה ושמן זית.