מתכון קורנביף ביתי אמיתי | השף הלבן

קורנביף ביתי אמיתי

מנה בשרית מושלמת לאירוח, לצד כוס יין אדום זה ממש בילוי.

מאת: יעקב קרויטורו
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קורנביף ביתי אמיתי

המרכיבים ל6-4 מנות:

  • נתח חזה בקר שלם במשקל 2 ק"ג ויותר
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כף סוכר
  • 2 ראש שום על קליפתם חצויים לרוחבם
  • 20 גרגרי פלפל אנגלי
  • 8 עלי דפנה
  • 30 גרגרי פלפל שחור
  • 1.5 כפות מלח
  • 2 כפות מונוסודיום לשמירה על צבע הבשר (להשיג בחנויות תבלינים או בבית מרקחת)
  • מים כדי כיסוי

הוראות הכנה:

  • 01.

    לתוך קערה גדולה מכניסים את כל התבלינים. מכסים במים ומערבביםהיטב. מכניסים את חזה הבקר. מכסים בניילון ומכניסים למקרר למשך שבוע, כאשר כל יום הופכים את הנתח.

  • 02.

    לאחר שבוע להעביר את הנתח לסיר לחץ עם חלק מהנוזלים ולבשל במשך שעה ורבע. אם אין סיר לחץ אז מבשלים בסיר רגיל במשך שעתיים שלוש.

  • 03.

    ניתןאפשר מיד חם, או לצנן ולפרוס כפסטרמה. מומלץ להגיש בליווי מיונז ומלפפון חמוץ מתוצרת בית, טיפ - אורך חיי מדף של הנתח הוא 12 יום בקרור כאשר הוא ארוז בנייר פרגמנט וניילון.

הכנת? כאן מדרגים
(285)