קורנביף ביתי אמיתי
מנה בשרית מושלמת לאירוח, לצד כוס יין אדום זה ממש בילוי.
בשרי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל6-4 מנות:
- נתח חזה בקר שלם במשקל 2 ק"ג ויותר
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 1 כף סוכר
- 2 ראש שום על קליפתם חצויים לרוחבם
- 20 גרגרי פלפל אנגלי
- 8 עלי דפנה
- 30 גרגרי פלפל שחור
- 1.5 כפות מלח
- 2 כפות מונוסודיום לשמירה על צבע הבשר (להשיג בחנויות תבלינים או בבית מרקחת)
- מים כדי כיסוי
הוראות הכנה:
-
01.
לתוך קערה גדולה מכניסים את כל התבלינים. מכסים במים ומערבביםהיטב. מכניסים את חזה הבקר. מכסים בניילון ומכניסים למקרר למשך שבוע, כאשר כל יום הופכים את הנתח.
-
02.
לאחר שבוע להעביר את הנתח לסיר לחץ עם חלק מהנוזלים ולבשל במשך שעה ורבע. אם אין סיר לחץ אז מבשלים בסיר רגיל במשך שעתיים שלוש.
-
03.
ניתןאפשר מיד חם, או לצנן ולפרוס כפסטרמה. מומלץ להגיש בליווי מיונז ומלפפון חמוץ מתוצרת בית, טיפ - אורך חיי מדף של הנתח הוא 12 יום בקרור כאשר הוא ארוז בנייר פרגמנט וניילון.
הכנת? כאן מדרגים