פאן קון טומאט - נשנוש ספרדי ממכר! | השף הלבן

פאן קון טומאט – נשנוש ספרדי

נשנוש ספרדי ידוע, שמורכב מבאגט קלוי ופריך מאוד, מבושם בשום, שמן זית, חומץ בלסמי ובעגבניה – ובגרסה שלנו – גם פירורי פטה כבשים.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פאן קון טומאט
צילום: בועז לביא עיצוב: בועז לביא

המרכיבים ל 10:

  • 1 באגט (חלק או מצופה פרג או גרעינים)
  • 1 שן שום, חצויה לאורכה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2-3 עגבניות קטנות-בינוניות, אדומות מאוד, קלופות ומגוררות בפומפיה דקה
  • מעט חומץ בלסמי איכותי
  • 50-80 גרם גבינת פטה כבשים 20% שומן "פיראוס", מפוררת

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים טוסטר לחיץ לעוצמה הגבוהה ביותר (אם אין טוסטר, מחממים תנור ל-210 מעלות).

  • 02.

    חוצים את הבאגט לאורכו, וחותכים לפיסות ברוחב 4-5 ס"מ. כשהטוסטר חם מאוד, מכניסים לתוכו פיסות באגט (אם בתנור: על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה) וקולים במשך 4-6 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 03.

    מוציאים, משפשפים את פיסות הבאגט בשן שום חצויה ומזלפים שמן זית בזרזיף דק.

  • 04.

    מפזרים את העגבניות המגוררות דק (ללא הקליפה או פיסות גדולות).

  • 05.

    מזלפים מעט חומץ בלסמי, מפזרים מעט פירורי גבינת פטה כבשים ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.