פאן קון טומאט – נשנוש ספרדי
נשנוש ספרדי ידוע, שמורכב מבאגט קלוי ופריך מאוד, מבושם בשום, שמן זית, חומץ בלסמי ובעגבניה – ובגרסה שלנו – גם פירורי פטה כבשים.

המרכיבים ל 10:
- 1 באגט (חלק או מצופה פרג או גרעינים)
- 1 שן שום, חצויה לאורכה
- 2 כפות שמן זית
- 2-3 עגבניות קטנות-בינוניות, אדומות מאוד, קלופות ומגוררות בפומפיה דקה
- מעט חומץ בלסמי איכותי
- 50-80 גרם גבינת פטה כבשים 20% שומן "פיראוס", מפוררת
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים טוסטר לחיץ לעוצמה הגבוהה ביותר (אם אין טוסטר, מחממים תנור ל-210 מעלות).
-
02.
חוצים את הבאגט לאורכו, וחותכים לפיסות ברוחב 4-5 ס"מ. כשהטוסטר חם מאוד, מכניסים לתוכו פיסות באגט (אם בתנור: על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה) וקולים במשך 4-6 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים.
טיימר מופעל
-
03.
מוציאים, משפשפים את פיסות הבאגט בשן שום חצויה ומזלפים שמן זית בזרזיף דק.
-
04.
מפזרים את העגבניות המגוררות דק (ללא הקליפה או פיסות גדולות).
-
05.
מזלפים מעט חומץ בלסמי, מפזרים מעט פירורי גבינת פטה כבשים ומגישים מיד.