כריכי בולגרית צזיקי בסגנון ים־תיכוני
ארוחה בפיתה: כריכים צבעוניים וטעימים להפליא ממרכיבים ים־תיכוניים: גבינה בולגרית 5% בטעם צזיקי, חצילים, עגבניות, מלפפונים וגרגירי חומוס מתובלים.
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: יהודה סלומון
המרכיבים ל3-4:
- 1 קופסה (200 גרם) בולגרית למריחה 5% בטעם צזיקי של פיראוס
- 3 פיתות גדולות או 4 בינוניות (עדיף מקמח מלא), חצויות
- ½ כוס גרגירי חומוס מבושלים חמים
- 1 כפית שמן זית
- ½ כפית מיץ לימון
- קורט פפריקה חריפה
- מלח ופלפל
- 2 כפיות עלי שמיר טריים, מופרדים לקטעים קטנים
- 8-6 פרוסות חצילים מטוגנות או קלויות בתנור, חצויות
- 1 מלפפון בינוני פרוס
- 16-12 עגבניות שרי חצויות
הוראות הכנה:
-
01.
מתעצלים לטגן חצילים או לבשל ולתבל גרגירי חומוס? אפשר להשתמש בחצילים או בחומוס שקניתם במעדנייה.
-
02.
מורחים את הפנים של כל חצי פיתה בשכבה עבה של בולגרית בטעם צזיקי.
-
03.
מקפיצים את גרגירי החומוס בשמן זית ובלימון, מתבלים בפפריקה, במלח ובפלפל לפי הטעם ומוסיפים את עלי השמיר.
-
04.
ממלאים כל חצי פיתה בשני חצאים של פרוסת חציל, 4-3 פרוסות מלפפון, 4 חצאי עגבניית שרי וכף גדושה של גרגירי חומוס מתובלים. מגישים מיד.
הכנת? כאן מדרגים