כריך עם ממרח לימונים כבושים, פלפל צ'ומה, פטה כבשים וזיתים | השף הלבן

כריך עם ממרח לימונים כבושים, פלפל צ'ומה, גבינת פטה כבשים וזיתים מתובלים

לאמיצים: כריך חריף ומשגע, שבו גבינת פטה כבשים משמשת כמרגיעת החריפות וכמרעננת.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כריך עם ממרח לימונים כבושים, פלפל צ'ומה, גבינת פטה כבשים וזיתים מתובלים
צילום: בועז לביא עיצוב: בועז לביא

המרכיבים ל 2 לחמניות:

  • 2 לחמניות עגולות גדולות מקמח לבן, אפשר בציפוי פרג
  • 2-3 כפות פלפל צ'ומה (להשיג במעדניות ובמקררי המרכולים)
  • 2-3 כפות ממרח לימונים כבושים (להשיג במעדניות ובמקררי המרכולים)
  • 60-80 גרם גבינת פטה כבשים 20% שומן פיראוס
  • 10 זיתים ירוקים מתובלים בפיסות לימון ובפלפל ירוק חריף או זיתים סורים דפוקים (להשיג במעדניות ובשווקים)
  • אפשרות: פלפל חריף ירוק, שטוף, מנוקה מזרעים, פרוס דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    אם כבשתם לימונים בחורף, כל שיש הוא לרסק כמות קטנה במעבד מזון כדי לקבל ממרח לימונים כבושים, במקום לקנות.

  • 02.

    חוצים את הלחמניות לרוחבן. מורחים 1-2 כפות פלפל צ'ומה על כל לחמניה.

  • 03.

    מורחים 1-2 כפות ממרח לימונים כבושים על כל לחמניה.

  • 04.

    מפוררים מחצית מכמות הגבינה על כל לחמניה.

  • 05.

    מגלענים זיתים ומפזרים 5 זיתים על כל לחמניה. אם רוצים, מוסיפים פרוסות דקיקות של פלפל חריף ירוק. מגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.