טוסט לחם טחינה עם עגבנייה ובצל ירוק
אודי ברקן ואושר אידלמן עם מתכון ללחם טחינה ללא גלוטן נהדר שמכינים בקלות ההופך לטוסט מפנק עם גבינת גלבוע

המרכיבים ל 4 טוסטים:
- 1 כפית סודה לשתייה
- 2 כפות מיץ לימון
- 4 ביצים
- כוס וחצי (360 גרם) טחינה גולמית
- 2 כפות סילאן
- 1/2 כוס מים
- 5 כפות גרעיני חמניה
- 4 כפות שומשום
- כפית מלח וכפית פלפל שחור גרוס
- שמן זית
- 3 עגבניות פרוסות
- 4 פרוסות גבינת גלבוע 22% שומן
- 4 גבעולי בצל ירוק חצויים
- מעט עלי טימין טרי
- מלח ים אטלנטי ופלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
מתחילים בהכנת הלחם: מחממים תנור ל180 מעלות על מצב טורבו ומרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
-
02.
מערבבים את מיץ הלימון עם הסודה לשתייה בקערית קטנה.
-
03.
בקערה גדולה טורפים את הביצים במטרפה ומוסיפים את הטחינה והסילאן. מערבבים היטב ומוסיפים את המים.
-
04.
מוסיפים את יתר החומרים, כולל תערובת מיץ הלימון והסודה, מערבבים לאיחוד ומעבירים לתבנית.
-
05.
אופים במשך 30 דקות עד שהלחם מזהיב ומתייצב. מקררים.
טיימר מופעל
-
06.
מכינים את הטוסטים: מורחים פרוסת לחם בשמן זית, מניחים פרוסות עגבנייה, פרוסת גבינה צהובה, 2 חצאי גבעול בצל ירוק ומפזרים עלי טימין, מלח ופלפל שחור. מזלפים מעט שמן זית וסוגרים עם פרוסה נוספת.
-
07.
מכניסים לטוסטר לחיץ ל10 דקות עד שהטוסט מוכן.
טיימר מופעל