גירוס צמחוני עם צזיקי – מאכל הרחוב היווני | השף הלבן

גירוס צמחוני עם צזיקי

מאכל הרחוב היווני בגרסה צמחונית וטעימה לא פחות שאפשר להכין בקלות בבית. הגירוס הצמחוני שלנו עשיר בירקות וטעמים, מוגש עם מטבל צזיקי מרענן שהופך כל ביס למושלם

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גירוס צמחוני עם צזיקי
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל 3:

  • 3 לאפות
  • 1 חציל גדול
  • 1 קישוא גדול
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל
  • 1 בצל סגול פרוס לפרוסות דקיקות
  • 2 עגבניות פרוסות
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 150 גרם ציזיקי "פיראוס"

הוראות הכנה:

  • 01.

    0001pt;">

  • 02.

     חציל וקישוא בתנור:פורסים קישוא וחציל ומניחים בצפיפות, על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים במעט שמן זית ומפזרים מלח ופלפל. אופים בטמפרטורה של 200 מעלות כחצי שעה. שומרים בטמפרטורת החדר עד ההגשה.

  • 03.

    0001pt;">

  • 04.

     בצל סגול:מניחים את הבצל בקערה קטנה ומוזגים עליו מים רותחים. כעבור דקה מסננים מהמים ומתבלים בכפית שמן זית, מלח ומעט סומק. שומרים בטמפרטורת החדר עד ההגשה.

  • 05.

    0001pt;">

  • 06.

     הרכבה:מורחים שכבת צ׳יזיקי דקה על הלאפה ומסדרים ירקות במרכז. מוסיפים בצל ופטרוזיליה ומסיימים בעוד צ׳יזיקי בנדיבות. מגלגלים ואוכלים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.