עוף ואורז עם אפונה וגזר בסיר אחד
מתכון קל וטעים להכנה של עוף ואורז בסיר אחד עם אפונה וגזר. כרעי עוף ושוקיים אפויים בתנור יחד עם אורז, ירקות קפואים ותבלינים, יוצרות מנה עשירה, מהירה ומשביעה שמתאימה לארוחה משפחתית. השילוב המושלם של טעמים וקלות בהכנה.
המרכיבים ל6-8 מנות:
- 6-8 חלקי עוף (כרעיים, שוקיים, כנפיים – כל חלק שאוהבים)
- 3 כוסות אורז פרסי
- 1 שקית (800 גרם) אפונה וגזר קפואים של סנפרוסט
- 4 כוסות (ליטר) מים רותחים
- 1 כף גדושה תבלין פוטטוס קידס (או חוואיג' למרק)
- 3 כפות שמן
- מלח לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
שוטפים את האורז ומסננים.
-
02.
מניחים את האורז בסיר רחב ועמוק המתאים לתנור. מוסיפים את האפונה והגזר הקפואים.
-
03.
בקערה, מערבבים את המים הרותחים עם המלח, תבלין הפוטטוס (או החוואיג') והשמן.
-
04.
יוצקים את תערובת המים על האורז והירקות.
-
05.
מניחים את חלקי העוף מעל האורז. מערבבים כפית תבלין פוטטוס (או חוואיג') עם מעט שמן ומושחים את העוף.
-
06.
מכסים את הסיר בנייר אפייה רטוב ומכסה.
-
07.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך שעה.
-
08.
לקראת סוף האפייה, מסירים את נייר האפייה והמכסה, וממשיכים לאפות עוד כ-10 דקות עד שהעוף משחים.
טיימר מופעל
-
09.
אפשר לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה או כוסברה לפני ההגשה.