מאפה בצק עלים עם ברוקולי וגבינות - מתכון קל וטעים | בתיה שורק

מאפה בצק עלים וברוקולי וגבינות

המאפה הזה מביא שילוב מנצח של בצק עלים פריך ומלית עשירה ובריאה של ברוקולי וגבינות. גבינת השמנת והשום מוסיפים טעמים עמוקים ומפנקים, כשמעליהם מוצרלה נמסה וגבינת פטה מלוחה שמשדרגות את המנה. המאפה קל להכנה ויכול לשמש כמנה עיקרית לארוחת ערב, תוספת מרשימה לאירוח או אפילו כנשנוש טעים. תוך פחות מחצי שעה אפייה, תקבלו מאפה זהוב, יפה ומוכן להגשה.

מאת: בתיה שורק
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה בצק עלים וברוקולי וגבינות
צילום: בתיה שורק

המרכיבים ל14 מנות:

מרכיבים:
  • 600 גרם בצק עלים מעדנות מופשר ומוכן לעבודה
  • 4 כפות גבינת שמנת נפוליאון
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 400 גרם ברוקולי קצוץ סנפרוסט
  • 200 גרם מוצרלה קולקשן מגורדת
  • 50 גרם בולגרית/ פטה מעודנת פיראוס
להברשה (לא חובה):
  • ביצה טרופה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים גבינת שמנת, שום, מלח ופלפל.

  • 02.

    חוצים בצק עלים לשני חצאים (כי שיהיו שני ריבועים שווים) מורחים על ריבוע אחד את גבינת השמנת, מפזרים ברוקולי, מוצרלה ומפוררים גבינה בולגרית.

  • 03.

    סוגרים מעל עם ריבוע בצק עלים ומהדקים עם הידיים.

  • 04.

    מקררים 10 דק׳.

  • 05.

    חוצים לרצועות עבות של כ-4 ס״מ, לאחר מכן יוצרים בכל רצועה שני שסעים ולבסוף חוצים את כל המלבן לרוחב.

  • 06.

    לוקחים מלבן קטן אחד, מבריגים לשני הצדדים וסוגרים לטבעת.

  • 07.

    כך חוזרים על הפעולה, מניחים במרווחים על מגש מרופד בנייר אפייה, מברישים בביצה ואופים בתנור שחומם מראש 190 מעלות כ-24 דק׳ או עד שהם זהובים ויפים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)