המבורגר שעועית אדומה ופטריות
המבורגר טבעוני משעועית אדומה ופטריות הוא פתרון מושלם לארוחת ערב בריאה וטעימה. התערובת העשירה של בצל מטוגן, פטריות, שעועית אדומה ושיבולת שועל יוצרת קציצה יציבה וטעימה, עם מרקם עסיסי וטעמים עמוקים. מומלץ להגיש בלחמנייה עם ירקות טריים ומיונז חריף לתוספת פיקנטיות. מנה קלה להכנה שמתאימה לכל המשפחה.
המרכיבים ל 8 מנות:
- 4 כפות שמן זית
- 2 בצלים לבנים, קלופים
- 1 סלסלה פטריות שמפניון
- 1 כוס שעועית אדומה מופשרת – סנפרוסט
- ½ כפית מלח
- 1 כפית סילאן
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- ½ כוס שיבולת שועל דקה (להכנה מהירה)
הוראות הכנה:
-
01.
קוצצים את הבצל והפטריות לקוביות קטנות.
-
02.
בסיר סוטאז מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל והפטריות עד הזהבה.
-
03.
רק כשהבצל מזהיב מוסיפים שעועית אדומה, מלח וסילאן וממשיכים לבשל יחד עוד 10 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים פפריקה מתוקה ומערבבים 2 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים שיבולת שועל, מערבבים היטב עד שהשיבולת משנה את צבעה לחום אדמדמם של התבשיל שנוצר וסוגרים את האש. מצננים מעט.
-
06.
מכניסים את כל התערובת לבלנדר או מעבד מזון וטוחנים לקבלת תערובת גרגירית שמתגבשת יחד.
-
07.
יוצרים קציצות שמנמנות מהתערובת, בעזרת ידיים משומנות או רטובות, ומטגנים על מחבת פסים עם מעט שמן זית עד שההמבורגר/קציצה מקבלת צבע זהוב והיא יציבה.
-
08.
מגישים בלחמנייה עם מיונז חריף, חסה, עגבנייה ומלפפון חמוץ.