עוגת ביסקוויטים עגולה שלוש שכבות | השף הלבן

עוגת ביסקוויטים עגולה שלוש שכבות

עוגת ביסקוויטים בשני טעמים של וניל ושוקולד ובציפוי שוקולדים, כי למה לבחור טעם אחד?:)

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת ביסקוויטים שלוש שכבות
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל12 מנות:

לרכישה >>
מרכיבים:
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 25%
  • 1 גביע (500 גרם) גרם גבינה לבנה 9% תנובה
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% השף הלבן
  • 1 חבילת (80 גרם) פודינג בטעם וניל
  • 1 חבילת (80 גרם) פודינג בטעם שוקולד
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 2 שרוולים (500 גרם) של ביסקוויטים
  • בשביל טבילה: חלב פושר
ציפוי:
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 1 מכל שמנת מתוקה (250 גרם) 32% השף הלבן
  • לקישוט: כדורי שוקולד לבן וחום
לגרסה הטבעונית:
  • ניתן לטבען על ידי המרה בשני גביעי ממרח סויה בטעם טבעי אלטרנטיב 9% ובקצפת צמחית.

הוראות הכנה:

  • 01.

    במיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה עם גבינת נפוליאון, גבינה לבנה ואבקת סוכר עד לתערובת רכה.

  • 02.

    מחלקים את המסה לשני חלקים, לחלק אחד מוסיפים פודינג בטעם שוקולד ולחלק אחר מוסיפים פודינג בטעם וניל.

  • 03.

    מקציפים עד לקבלת תערובת אחידה מומלץ להעביר כל קרם לשקית זילוף גדולה על מנת להקל את מילוי השכבות.

  • 04.

    מצמידים נייר אפייה לתבנית עגולה קפיצית.

  • 05.

    טובלים ביסקוויטים בחלב ומרפדים את התחתית, שוברים את הביסקוויטים מעט, כדי שיתאים לצורת התבנית.

  • 06.

    מניחים מעט מתערובת הגבינה בטעם שוקולד על כל התחתית, טובלים ביסקוויטים ומצמידים לכל גבול התבנית כך שנוצרת מעין "גדר עגולה" בתוך התבנית.

  • 07.

    מעבירים את יתרת מסת הגבינה בטעם השוקולד ומשטחים היטב.

  • 08.

    טובלים שוב ביסקוויטים ומניחים על מלית השוקולד.

  • 09.

    משטחים מעל את מלית הגבינה בטעם וניל.

  • 10.

    מעבירים למקפיא ל־20 דקות ובזמן הזה ממיסים יחד את השוקולד עם השמנת במיקרוגל בפולסים של 30 שניות או על באן מארי.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 11.

    יוצקים בזהירות את השוקולד על כל משטח הווניל, מזיזים את התבנית כך שהשוקולד המומס יתפזר בצורה שווה ומעבירים לקירור של עשר דקות.

  • 12.

    ניתן לקשט את העוגה בכדורי השוקולד בשני צבעים כרמז לשכבות העוגה.

  • 13.

    מעבירים לקירור של שש שעות לפחות לפני הגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(13)