מאפה פילו כרישה וגבינות - השף הלבן

מאפה פילו כרישה וגבינות

מאפה חגיגי בול לשבועות עם כרישה מתקתקה וגבינות מלוחות

מאת: בתיה שורק
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה פילו כרישה וגבינות
צילום: בתיה שורק עיצוב: בתיה שורק

המרכיבים ל 8 מנות:

  • 30 גרם חמאה "תנובה"
  • 3 גבעולי כרישה פרוסים לטבעות (ללא החלק העליון שטופים ומסוננים)
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • 125 מ"ל חצי מיכל שמנת לבישול / מתוקה מסדרת השף הלבן
  • מעט פלפל לבן
  • קורט מלח
  • קורט אגוז מוסקט
  • גביע גבינת שמנת נפוליאון (225 גרם)
  • 125 גרם בולגרית מעודנת "פיראוס"
  • 50 גרם פרמג'יאנו רג'יאנו מגורדת "קולקשן"
  • 6 דפי פילו "מעדנות"
  • שמן זית להברשה/התזה
גודל תבנית: תבנית קוטר 24

הוראות הכנה:

  • 01.

    מטגנים חמאה, כרישה, בצל להזהבה יפה מאוד ותוך כדי מוסיפים שמן זית.

  • 02.

    מוסיפים את השמנת והתבלינים ומערבבים מעט עד שהשמנת מעט מקרימה וממש עוטפת את התערובת. מעבירים לקערה ומצננים.

  • 03.

    מוסיפים לתערובת את כל הגבינות ומתקנים טעמים.

  • 04.

    מברישים דף פילו בשמן זית ומניחים בתבנית עגולה, כך שהשוליים יוצאים החוצה, חוזרים על הפעולה עם כל הדפי פילו, וכל פעם מניחים בצורה אחרת כי שיווצרו שוליים מכל הצדדים.

  • 05.

    מניחים בתחתית את תערובת כרישה וגבינות ופשוט סוגרים את כל החלקים כלפי פנימה, ומכווצ'צ'ים לסגירה.

  • 06.

    אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות 25 דק' או עד שהמאפה זהוב ויפה ממש.

הכנת? כאן מדרגים
(4)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.