מאפה פילו כרישה וגבינות | השף הלבן

מאפה פילו כרישה וגבינות

מאפה חגיגי בול לשבועות עם כרישה מתקתקה וגבינות מלוחות

מאת: בתיה שורק
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה פילו כרישה וגבינות
צילום: בתיה שורק עיצוב: בתיה שורק
המרכיבים ל8 מנות:
  • 30 גרם חמאה "תנובה"
  • 3 גבעולי כרישה פרוסים לטבעות (ללא החלק העליון שטופים ומסוננים)
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • 125 מ"ל חצי מיכל שמנת לבישול / מתוקה מסדרת השף הלבן
  • מעט פלפל לבן
  • קורט מלח
  • קורט אגוז מוסקט
  • גביע גבינת שמנת נפוליאון (225 גרם)
  • 125 גרם בולגרית מעודנת "פיראוס"
  • 50 גרם פרמג'יאנו רג'יאנו מגורדת
  • 6 דפי פילו "מעדנות"
  • שמן זית להברשה/התזה
גודל תבנית: תבנית קוטר 24
הוראות הכנה:
  • 01.

    מטגנים חמאה, כרישה, בצל להזהבה יפה מאוד ותוך כדי מוסיפים שמן זית.

  • 02.

    מוסיפים את השמנת והתבלינים ומערבבים מעט עד שהשמנת מעט מקרימה וממש עוטפת את התערובת. מעבירים לקערה ומצננים.

  • 03.

    מוסיפים לתערובת את כל הגבינות ומתקנים טעמים.

  • 04.

    מברישים דף פילו בשמן זית ומניחים בתבנית עגולה, כך שהשוליים יוצאים החוצה, חוזרים על הפעולה עם כל הדפי פילו, וכל פעם מניחים בצורה אחרת כי שיווצרו שוליים מכל הצדדים.

  • 05.

    מניחים בתחתית את תערובת כרישה וגבינות ופשוט סוגרים את כל החלקים כלפי פנימה, ומכווצ'צ'ים לסגירה.

  • 06.

    אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות 25 דק' או עד שהמאפה זהוב ויפה ממש.

הכנת? כאן מדרגים
(3)