ביסוני בצק עלים במילוי נפוליאון וסלמון מעושן | השף הלבן

ביסוני בצק עלים במילוי נפוליאון וסלמון מעושן

ביס בצק עלים, גבינת שמנת וסלמון מעושן בדיוק כמו של בית מלון פריזאי!

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ביסוני בצק עלים במילוי נפוליאון וסלמון מעושן
צילום: רחלי קרוט עיצוב: רחלי קרוט
המרכיבים ל20 ביסונים:
  • 1 חבילה בצק עלים מעדנות (פרווה או חמאה)
  • 1 ביצה L טרופה – להברשה
  • מעט שומשום
  • 1 גביע גבינת נפוליאון 16 או 25%
  • 150 גרם סלמון מעושן
  • 1-2 מלפפונים
  • מעט עלי שמיר – לא חובה
הוראות הכנה:
  • 01.

    פותחים את יריעת הבצק על השיש ומקפלים לחצי.

  • 02.

    בעזרת סף של כוס או קורצן קורצים עיגולים מהבצק בקוטר 4-5 ס"מ.

  • 03.

    מעבירים את עיגולי הבצק לתבנית תנור עם נייר אפייה. מברישים מעל בביצה ומפזרים שומשום בנדיבות.

  • 04.

    אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20-30 דקות או עד שעיגולי הבצק זהובים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 05.

    חוצים את עיגולי הבצק לחצי (הם כבר יפתחו באמצע כמעט לבד) וממלאים בגבינת נפוליאון ובסלמון מעושן.

  • 06.

    חותכים את המלפפון לפרוסות דקות ומניחים בפנים.

  • 07.

    מוסיפים מעט שמיר, סוגרים ומגישים בטמפרטורת החדר.

הידעת?

*ניתן למלא את ביסוני הבצק בסלט ביצים, בגבינות ובכל מילוי שאוהבים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)