ביסוני בצק עלים במילוי נפוליאון וסלמון מעושן
ביס בצק עלים, גבינת שמנת וסלמון מעושן בדיוק כמו של בית מלון פריזאי!

המרכיבים ל 20 ביסונים:
- 1 חבילה בצק עלים מעדנות (פרווה או חמאה)
- 1 ביצה L טרופה – להברשה
- מעט שומשום
- 1 גביע גבינת נפוליאון 16 או 25%
- 150 גרם סלמון מעושן
- 1-2 מלפפונים
- מעט עלי שמיר – לא חובה
הוראות הכנה:
-
01.
פותחים את יריעת הבצק על השיש ומקפלים לחצי.
-
02.
בעזרת סף של כוס או קורצן קורצים עיגולים מהבצק בקוטר 4-5 ס"מ.
-
03.
מעבירים את עיגולי הבצק לתבנית תנור עם נייר אפייה. מברישים מעל בביצה ומפזרים שומשום בנדיבות.
-
04.
אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20-30 דקות או עד שעיגולי הבצק זהובים.
טיימר מופעל
-
05.
חוצים את עיגולי הבצק לחצי (הם כבר יפתחו באמצע כמעט לבד) וממלאים בגבינת נפוליאון ובסלמון מעושן.
-
06.
חותכים את המלפפון לפרוסות דקות ומניחים בפנים.
-
07.
מוסיפים מעט שמיר, סוגרים ומגישים בטמפרטורת החדר.
הידעת?
*ניתן למלא את ביסוני הבצק בסלט ביצים, בגבינות ובכל מילוי שאוהבים.