עוגת שמנת ופירות יער קטוגנית | השף הלבן

עוגת שמנת ופירות יער קטוגנית

תחתית של בצק שקדים פריך עליו קרם גבינה קר ושיוש של רוטב פירות יער, דל פחמימה ללא סוכר וללא גלוטן

עוגת שמנת ופירות יער קטוגנית מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שמנת ופירות יער קטוגנית
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל10-12 מנות:

לקלתית:
  • 2 כוסות (200 גרם) קמח שקדים
  • 1/2 כוס (50 גרם) קמח קוקוס
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 150 גרם אריתריטול - תחליף סוכר שאפשר למצוא בחנויות טבע
  • 2 ביצים
  • 120 גרם חמאת תנובה רכה מאוד
  • 1 כפית תמצית וניל
לקרם:
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
  • 1 גביע (250 מ"ל) גבינת מסקרפונה
  • 2 גביעים (400 גרם) "שמנת של פעם"
  • 14 גרם ג'לטין מומס בשתי כפות מים
  • 150 גרם תחליף סוכר- אריתריטול
  • 1/2 כף קליפת לימון מגוררת דק
לרוטב פירות היער:
  • 1 שקית אוכמניות קפואות סנפרוסט
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 14 גרם ג'לטין מומס ב-2 כפות מים עד שהוא מתקשה
  • 4 כפות תחליף סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הרוטב:

  • 02.

    מבשלים את מרכיבי הרוטב בסיר קטן כ-15 דקות על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    מסירים מהאש, טוחנים ומצננים

  • 04.

    הכנת הקלתית :

  • 05.

    מערבבים את מרכיבי הקלתית במיקסר עם וו גיטרה. אפשר גם ללוש ביד.

  • 06.

    הקלתית אמורה להיות במרקם דביק ומיישרים אותה בתבנית בינונית בעזרת לקקן שטובלים במים מדי פעם.

  • 07.

    אופים את הקלתית בתנור שחומם מראש בחום של 170 מעלות כ-25 דקות ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 08.

    הכנת תערובת הגבינה:

  • 09.

    מקציפים במיקסר שמנת להקצפה עם תחליף סוכר עד להתייצבות. מוסיפים מסקרפונה, שמנת של פעם, גרידת לימון ומקציפים שוב.

  • 10.

    ממיסים במיקרוגל את הג'לטין שהתקשה 25 שניות עד להמסה ומוסיפים אותו אל המסה תוך כדי הקצפה.

  • 11.

    שופכים את המסה על הקלתית המצוננת ומכניסים למקרר ל-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 12.

    לוקחים בכף מעט מרוטב האוכמניות, שמים בנקודות שונות על מלית הגבינה ומערבבים מעט בעזרת סכין/שיפוד על מנת ליצור שיוש.

  • 13.

    מצננים במקרר לילה/ 6 שעות לפני ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(3)