עוגת גבינה מושחתת – קינוח עשיר בטעמים ושכבות

עוּגַת גְּבִינָה מֻשְׁחֶתֶת

כשמה כן היא , עוגת גבינה עם שלל טעמים בביס אחד, תחתית בראוניז עשירה בשילוב עוגת גבינה וקרמל מלוח עם תוספת קראנצ'ית מעל של בוטנים ושוקולד.

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוּגַת גְּבִינָה מֻשְׁחֶתֶת

המרכיבים ל 10-12 מנות:

מרכיבים לשכבת הבראוניז:
  • 100 גרם חמאת תנובה
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות קקאו
  • 3 כפות קמח לבן
  • 5 כפות סוכר
מרכיבים למלית:
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי 25%
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 גביע (500 גרם) גבינה לבנה 9% תנובה
  • 4 כפות (60 גרם) אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 20 גרם ג'לטין מומס בשלוש כפות מים
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 38% השף הלבן (משתמשים רק ב־150 מ״ל ואת היתרה שומרים לטופינג)
מרכיבים לשכבת הקרמל:
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 38% השף הלבן
  • 20 גרם חמאת תנובה
  • 140 גרם סוכר
  • קורט מלח
מרכיבים לטופינג:
  • יתרת השמנת להקצפה (100 מ״ל) עם כף אבקת סוכר
  • 250 גרם בוטנים קלופים, קלויים וגרוסים גס
  • שוקולד מריר/חלב קצוץ דק בקולפן או בסכין חדה

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנת הקרמל־טופי:

  • 02.

    ממיסים את הסוכר במחבת/קלחת עם תחתית עבה.

  • 03.

    מחממים שמנת במיקרוגל בפולסים של 30 שניות מבלי להביא לרתיחה. כשהסוכר מתחיל להזהיב מוסיפים בהדרגה את השמנת תוך כדי בחישה.

  • 04.

    מסירים מהלהבה ומוסיפים קורט מלח, חמאה ומערבבים היטב.

  • 05.

    מצננים לפני השימוש.

  • 06.

    אופן הכנת קלתית הבראוניז:

  • 07.

    ממיסים את השוקולד עם החמאה ומערבבים, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחת.

  • 08.

    מעבירים לתבנית עגולה קפיצית מרופדת בנייר אפייה בתחתית ואופים בתנור שחומם ל־180 מעלות כ־12-10 דקות, מוציאים ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 09.

    אופן הכנת מסת הגבינה:

  • 10.

    לאחר צינון קלתית הבראוניז, מומלץ לצפות את שולי התבנית בפנים בשקף הגשה יפה (לא חובה).

  • 11.

    מקציפים יחד את מרכיבי המלית, מלבד הג'לטין, לקרם יציב.

  • 12.

    ממיסים את הג'לטין 20 שניות במיקרוגל ומוסיפים למסה תוך כדי הקצפה.

  • 13.

    יוצקים את המלית על התחתית המצוננת ומקררים כשעתיים. יוצקים את הטופי ומחזירים למקרר לשעה.

  • 14.

    מקציפים את השמנת, מזלפים על העוגה, מקשטים בבוטנים ובשברי שוקולד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.