עוּגַת גְּבִינָה מֻשְׁחֶתֶת
כשמה כן היא , עוגת גבינה עם שלל טעמים בביס אחד, תחתית בראוניז עשירה בשילוב עוגת גבינה וקרמל מלוח עם תוספת קראנצ'ית מעל של בוטנים ושוקולד.

המרכיבים ל 10-12 מנות:
- 100 גרם חמאת תנובה
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 100 גרם שוקולד מריר
- 2 כפות קקאו
- 3 כפות קמח לבן
- 5 כפות סוכר
- 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי 25%
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 גביע (500 גרם) גבינה לבנה 9% תנובה
- 4 כפות (60 גרם) אינסטנט פודינג בטעם וניל
- 100 גרם אבקת סוכר
- 20 גרם ג'לטין מומס בשלוש כפות מים
- 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 38% השף הלבן (משתמשים רק ב־150 מ״ל ואת היתרה שומרים לטופינג)
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 38% השף הלבן
- 20 גרם חמאת תנובה
- 140 גרם סוכר
- קורט מלח
- יתרת השמנת להקצפה (100 מ״ל) עם כף אבקת סוכר
- 250 גרם בוטנים קלופים, קלויים וגרוסים גס
- שוקולד מריר/חלב קצוץ דק בקולפן או בסכין חדה
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנת הקרמל־טופי:
-
02.
ממיסים את הסוכר במחבת/קלחת עם תחתית עבה.
-
03.
מחממים שמנת במיקרוגל בפולסים של 30 שניות מבלי להביא לרתיחה. כשהסוכר מתחיל להזהיב מוסיפים בהדרגה את השמנת תוך כדי בחישה.
-
04.
מסירים מהלהבה ומוסיפים קורט מלח, חמאה ומערבבים היטב.
-
05.
מצננים לפני השימוש.
-
06.
אופן הכנת קלתית הבראוניז:
-
07.
ממיסים את השוקולד עם החמאה ומערבבים, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחת.
-
08.
מעבירים לתבנית עגולה קפיצית מרופדת בנייר אפייה בתחתית ואופים בתנור שחומם ל־180 מעלות כ־12-10 דקות, מוציאים ומצננים.
טיימר מופעל
-
09.
אופן הכנת מסת הגבינה:
-
10.
לאחר צינון קלתית הבראוניז, מומלץ לצפות את שולי התבנית בפנים בשקף הגשה יפה (לא חובה).
-
11.
מקציפים יחד את מרכיבי המלית, מלבד הג'לטין, לקרם יציב.
-
12.
ממיסים את הג'לטין 20 שניות במיקרוגל ומוסיפים למסה תוך כדי הקצפה.
-
13.
יוצקים את המלית על התחתית המצוננת ומקררים כשעתיים. יוצקים את הטופי ומחזירים למקרר לשעה.
-
14.
מקציפים את השמנת, מזלפים על העוגה, מקשטים בבוטנים ובשברי שוקולד.