עוגת גבינה ולימונים של סבתא - השף הלבן

עוגת גבינה ולימונים של סבתא

עוגת הגבינה של סבתא עם קלתית פריכה, קרם מסקרפונה אפוי ולימונים מקורמלים שמשתלבים בול

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גבינה ולימונים של סבתא
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נועה קנריק

המרכיבים ל תבנית בקוטר 24:

המצרכים:
  • 300 גרם פתי בר
  • 140 גרם חמאת תנובה מומסת
  • 1 כפית תמצית וניל
למלית הגבינה:
  • 3 ביצים
  • 2 גביעים (500 גרם) גבינת מסקרפונה השף הלבן
  • 1 כף קורנפלור
  • 2 כפות קליפת לימון מגוררת דק
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
לציפוי:
  • 1 מכל "שמנת של פעם" (200 גרם)
  • 2 כפות אבקת סוכר
לציפוי הלימונים:
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 לימונים פרוסים דק ככל האפשר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרסקים את הפתי בר במעבד מזון, מוסיפים את החמאה ואת תמצית הווניל עד שמתקבלת תערובת פירורית.

  • 02.

    מחממים תנור ל-150 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית מלאה במים.

  • 03.

    מרפדים את התבנית ואת השוליים עד סופם בתערובת הפתי בר והחמאה, מהדקים ואופים 10-7 דקות. מוציאים לצינון.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 04.

    בקערה נפרדת מקציפים ביצים וסוכר כ-5 דקות, מוסיפים את הגבינות, הקורנפלור, מיץ הלימון והלימון המגורר ומקציפים לתערובת אחידה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    מעבירים את התערובת לתבנית המרופדת בפתי בר, מכניסים לתנור ואופים שעה בחום של 150 מעלות.

  • 06.

    מצננים את העוגה, מערבבים שמנת חמוצה עם אבקת סוכר ומכניסים למקרר.

  • 07.

    להכנת קישוטי הלימונים המקורמלים - מבשלים בסיר קטן את פרוסות הלימון עם 1/2 כוס סוכר עד שפרוסות הלימונים הופכות רכות ומעט שקופות. מניחים על נייר אפייה לצינון וייבוש.

  • 08.

    מצננים ומסדרים את פרוסות הלימון המקורמלות על העוגה.

הכנת? כאן מדרגים
(12)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.