עוגת גבינה ולימונים של סבתא
עוגת הגבינה של סבתא עם קלתית פריכה, קרם מסקרפונה אפוי ולימונים מקורמלים שמשתלבים בול

המרכיבים ל תבנית בקוטר 24:
- 300 גרם פתי בר
- 140 גרם חמאת תנובה מומסת
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 ביצים
- 2 גביעים (500 גרם) גבינת מסקרפונה השף הלבן
- 1 כף קורנפלור
- 2 כפות קליפת לימון מגוררת דק
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1 מכל "שמנת של פעם" (200 גרם)
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 2 לימונים פרוסים דק ככל האפשר
הוראות הכנה:
-
01.
מרסקים את הפתי בר במעבד מזון, מוסיפים את החמאה ואת תמצית הווניל עד שמתקבלת תערובת פירורית.
-
02.
מחממים תנור ל-150 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית מלאה במים.
-
03.
מרפדים את התבנית ואת השוליים עד סופם בתערובת הפתי בר והחמאה, מהדקים ואופים 10-7 דקות. מוציאים לצינון.
טיימר מופעל
-
04.
בקערה נפרדת מקציפים ביצים וסוכר כ-5 דקות, מוסיפים את הגבינות, הקורנפלור, מיץ הלימון והלימון המגורר ומקציפים לתערובת אחידה.
טיימר מופעל
-
05.
מעבירים את התערובת לתבנית המרופדת בפתי בר, מכניסים לתנור ואופים שעה בחום של 150 מעלות.
-
06.
מצננים את העוגה, מערבבים שמנת חמוצה עם אבקת סוכר ומכניסים למקרר.
-
07.
להכנת קישוטי הלימונים המקורמלים - מבשלים בסיר קטן את פרוסות הלימון עם 1/2 כוס סוכר עד שפרוסות הלימונים הופכות רכות ומעט שקופות. מניחים על נייר אפייה לצינון וייבוש.
-
08.
מצננים ומסדרים את פרוסות הלימון המקורמלות על העוגה.