סברינות
קינוח קלאסי שתמיד גורף מחמאות. בצק ספוג בסירופ ממולא בקרם מפנק ורוטב מתקתק מעל.

המרכיבים ל 10-12 יחידות:
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס קמח תופח
- 1/2 כוס סולת
- 1 כפית תמצית רום
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה תנובה
- 100 גרם חמאת תנובה רכה מאוד
- 1 כוס מים
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כף תמצית רום
- 1 גביע (250 מ"ל) גבינת מסקרפונה השף הלבן
- 2 כפות (30 גרם) אינסטנט פודינג בטעם וניל
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 38% השף הלבן
- 1 שקית פירות יער סנפרוסט
- 1 כף שטוחה קורנפלור מהולה בשלוש כפות מים
- 1/2 כוס סוכר (70 גרם)
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר קטן מבשלים יחד את מרכיבי קרם פירות היער עד להסמכה קלה, מסירים מהאש, טוחנים ומצננים.
-
02.
מקציפים יחד את כל מרכיבי הסברינה מלבד הסולת והקמח התופח.
-
03.
מוסיפים את הקמח ואת הסולת ומערבבים עד למסה אחידה.
-
04.
יוצקים לתבנית שקעים מסיליקון משומנת, עד לגובה של 3/4 מגובה השקעים.
-
05.
אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־30 דקות עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
06.
מחלצים בזהירות את המאפים, מעבירים את הסירופ לקערה וטובלים בה כל פעם 3-2 סברינות כדי שיספגו מהסירופ - מעבירים בזהירות לצינון על מגש.
-
07.
מקציפים יחד את מרכיבי הקרם לקרם עמיד וממלאים את הסברינות.
-
08.
מגישים עם רוטב פירות יער מעל.