סלט תפוחי אדמה ויוגורט פסטו – סלט חמצמץ וטעים לארוחה קלילה

סלט תפוחי אדמה ברוטב יוגורט ופסטו

סלט תפוחי אדמה עם יוגורט ופסטו הוא סלט קלאסי שמספק שילוב נהדר של טעמים חמצמצים עם המילוי המרענן של תפוחי אדמה ויוגורט. הרוטב עם פסטו, שמן זית ושום, נותן למנה את הטעמים הייחודיים והטעימים. אתם יכולים להגיש אותו כארוחה קלה או כתוספת לצד מנות חמות.

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט תפוחי אדמה ברוטב יוגורט ופסטו

המרכיבים ל 5 מנות:

מרכיבים לסלט:
  • 12 תפו"א קטנים חצויים/8 תפו"א בינוניים, חתוכים לרבעים
  • 1 בצל סגול פרוס לפרוסות דקות
  • 7 מלפפונים מוחמצים (קורניש)/2 מלפפונים חמוצים
  • 3 כפות עלי טימין טרי
  • 2 כפות עלי אורגנו טרי
מרכיבים לרוטב:
  • 1 כף פסטו בזיליקום אוליביה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית שום גבישי
  • 4 כפות יוגורט עיזים פיראוס
  • מיץ מלימון שלם
מרכיבים לטופינג:
  • 1 פלח גבע/פרמזן (200 גרם) COLLECTION

הוראות הכנה:

  • 01.

    חוצים את תפוחי האדמה ומסדרים אותם בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה.

  • 02.

    משמנים את תפוחי האדמה בתרסיס או בהברשה ואופים אותם בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־30 דקות עד השחמה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    לאחר האפייה מעבירים את תפוחי האדמה לקערה ומוסיפים את רצועות הבצל הסגול.

  • 04.

    חותכים דק את המלפפונים המוחמצים ומוסיפים עלי טימין ואורגנו.

  • 05.

    מערבבים בצנצנת את מרכיבי הרוטב ויוצקים מעל, מערבבים ושומרים במקרר.

  • 06.

    לפני ההגשה מסדרים בצלחת הגשה, פורסים רצועות גבע פרמזן בקולפן ומפזרים אותן מעל.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.