סלט בולגרית עשיר ושמח מאת השפית יונית צוקרמן | השף הלבן

סלט בולגרית שמח

כל שולחן חג חייב סלט עשיר ושמח שיכניס צבע ואווירה! קבלו את המתכון של יונית צוקרמן מתוך חוברת שבועות לסלט בולגרית ועגבניות לארוחת חג שמחה ומיוחדת

מאת: יונית צוקרמן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון סלט בולגרית שמח
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל4 מנות:

  • 4 עגבניות תמר חתוכות לרבעים
  • 1 קולרבי גדול קלוף וחתוך לקוביות
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) שמן זית
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 250 גרם עלי רוקט
  • 300 גרם מיקס עגבניות שרי צבעוניות חצויות
  • 1/4 כוס עלי בזיליקום
  • 1 כף חומץ בלסמי מצומצם או 1/2 1 כף חומץ בלסמי רגיל
  • 2/3 גביע (150 גרם) בולגרית פיראוס 16% או 24% שומן מפוררת
  • 1/3 פלח (50 גרם) גבינה בסגנון מנצ'גו COLLECTION מקולפת בקולפן או מגוררת גס
  • מלח ופלפל
גודל תבנית: קערה בינונית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-200 מעלות בתוכנית גריל.

  • 02.

    מרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים עליה את עגבניות התמר והקולרבי, מזלפים מעל כ-1/2 כוס משמן הזית, מתבלים במלח גס ופלפל שחור.

  • 03.

    אופים 5-4 דקות, עד שהירקות מזהיבים. מוציאים ומניחים לצינון.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 04.

    ההרכבה: שמים בקערה את עלי הרוקט, עגבניות השרי, עלי הבזיליקום, העגבניות והקולרבי הצלויים. יוצקים מעל את יתרת שמן הזית ואת חומץ הבלסמי ומוסיפים את הנוזלים שנקוו בתבנית הצלייה. מתבלים במלח ובפלפל, מפזרים מעל את הגבינה הבולגרית וגבינת המנצ'גו.

  • 05.

    מגישים לצד בגט טרי וגבינת שמנת.

  • 06.

    בתאבון!

הידעת?

טיפ: להתאמה לגרסה טבעונית – ניתן להחליף את הבולגרית והמנצ'גו ב-1 פלח בסגנון גאודה תנובה Alternative, מגורר בעזרת קולפן

הכנת? כאן מדרגים
(19)