מתכון ללביבות עם מטבלי גבינה לבנה
לביבות טעימות ופשוטות להכנה, יחד עם מטבלי גבינה לבנה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל20 לביבות:
ללביבות:
- 2 בצלים בינונים
- 5 תפו״א בינוניים
- 2 ביצים L
- 1 כפית מלח
- קורט סוכר
- קורט פלפל שחור
- 3 כפות קמח
למטבלי גבינה לבנה:
- 1 גבינה לבנה תנובה 5%
- כף פסטו
- 2 שיני שום
- בצל ירוק
- סומק
- לימון
הוראות הכנה:
-
01.
ללביבות:
-
02.
מקלפים את תפוחי האדמה, מגרדים בעזרת פומפייה וסוחטים מנוזלי התפוחי אדמה בעזרת היד או בד סינון.
-
03.
קוצצים דק את הבצל ומעבירים לקערה ביחד עם תפוחי האדמה.
-
04.
מוסיפים ביצים, קמח ותבלינים ומערבבים.
-
05.
מחממים שמן במחבת רחבה על להבה בינונית.
-
06.
יוצרים בעזרת כף קציצות מהלביבות, מעבירים בזהירות לשמן החם ומטגנים מכל צד עד להזהבה.
-
07.
מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
-
08.
הכנת המטבלים:
-
09.
שמים בקערה 1/2 גבינה לבנה, מוסיפים כף ממרח פסטו,שום כטוש ומערבבים היטב.
-
10.
בקערה נוספת שמים 1/2 גבינה לבנה, מוסיפים כף מיץ לימון, שום כטוש ומערבבים היטב.
-
11.
מפזרים מעל סומק ובצל ירוק.
-
12.
מגישים את הלביבות לצד שני המטבלים, בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים