מתכון ללביבות עם מטבלי גבינה לבנה | השף הלבן

מתכון ללביבות עם מטבלי גבינה לבנה

לביבות טעימות ופשוטות להכנה, יחד עם מטבלי גבינה לבנה

מאת: עומר ישכיל
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון ללביבות עם מטבלי גבינה לבנה

המרכיבים ל20 לביבות:

ללביבות:
  • 2 בצלים בינונים
  • 5 תפו״א בינוניים
  • 2 ביצים L
  • 1 כפית מלח
  • קורט סוכר
  • קורט פלפל שחור
  • 3 כפות קמח
למטבלי גבינה לבנה:
  • 1 גבינה לבנה תנובה 5%
  • כף פסטו
  • 2 שיני שום
  • בצל ירוק
  • סומק
  • לימון

הוראות הכנה:

  • 01.

    ללביבות:

  • 02.

    מקלפים את תפוחי האדמה, מגרדים בעזרת פומפייה וסוחטים מנוזלי התפוחי אדמה בעזרת היד או בד סינון.

  • 03.

    קוצצים דק את הבצל ומעבירים לקערה ביחד עם תפוחי האדמה.

  • 04.

    מוסיפים ביצים, קמח ותבלינים ומערבבים.

  • 05.

    מחממים שמן במחבת רחבה על להבה בינונית.

  • 06.

    יוצרים בעזרת כף קציצות מהלביבות, מעבירים בזהירות לשמן החם ומטגנים מכל צד עד להזהבה.

  • 07.

    מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

  • 08.

    הכנת המטבלים:

  • 09.

    שמים בקערה 1/2 גבינה לבנה, מוסיפים כף ממרח פסטו,שום כטוש ומערבבים היטב.

  • 10.

    בקערה נוספת שמים 1/2 גבינה לבנה, מוסיפים כף מיץ לימון, שום כטוש ומערבבים היטב.

  • 11.

    מפזרים מעל סומק ובצל ירוק.

  • 12.

    מגישים את הלביבות לצד שני המטבלים, בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(4)